Vivaldi 3.8+
-
Po pravdě, Vivaldi 3.8+ se příliš nepovedl, speciálně záložky činí prohlížeč nepoužitelným a cokoli se lidem z Vivaldi snažit vysvětlit je ztráta času. Do verze 3.7 se při uložení záložky otevřelo dialogové okno, ve kterém bylo možno vybrat adresář a záložku uložit. Vývojáři sice od 000nic beta (v prvopočátcích to fungovalo) nedokázali v tomto okně seřadit adresáře podle abecedy (že to prý nejde), ale záložka se uložila až po výběru umístění, což je logické a jedině správně, navíc bylo na sousedním tlačítku (Smazat) okamžitě vidět zda již není záložka na stejný odkaz uložena. To co vymysleli ve verzi 3.8 je na ránu pěstí, záložka se uloží bez dialogu a nevidíte ani zda nebyla v minulosti uložena. Verze 3.9 /4.0 Snapshot sice vrátila dialogové okno, bohužel naprosto bezcenné, nepoužitelné. Záložka se uloží tak jako tak (můžete jen změnit umístěni), z tlačítka Smazat nepoznáte nic. Prohlížeč jsem instaloval (vždy spolu s Chrome a Firefox) na velké množství PC, desítky lidí si ho oblíbilo, to teď skončí, takový paskvil podporovat nebudu...
-
Taky by mě celkem zajímalo, proč to dělají, když tím už vzbudili tolik protestů… nicméně se obávám, že stěžovat si tady v češtině žel moc nepomůže (možná by stálo za to se jim připomenout u 2312.7 ).
-
@potmeklecbohdan
Napsal jsem i do anglické sekce, ale nevěřím na změnu (k dobrému). Od beta verzí jsem je upozorňoval na nemožnost řazení záložek ve správci podle abecedy s adresáři vpředu, trvalo déle než rok než s tím něco udělali (v prvních beta verzích to přitom fungovalo), řazení v dialogovém okně nebyli schopni opravit nikdy (skutečně tvrdili, že to prý to nejde). Vzhledem k tomu, že se prohlížeč při ukládání záložek chová nyní úplně stejně idiotsky jako Chrome a částečně i Edge a boční panel existuje jako doplněk, nevidím důvod rovnou nepřejít k Chrome nebo Edge. Ještě pár týdnů zůstanu u verze 3.7, ale už jsem vše zazálohoval / přesunul a ani svým zákazníkům Vivaldi instalovat nebudu. Nemám náladu čekat další rok jestli se něco změní. Tohle prostě pos*ali a přes to vlak nejede. Zahleděni do zbytečných kravin evidentně nechápou, že komfortní práce se záložkami je pro většinu lidí mnohem důležitější než poznámky, kalendář nebo poštovní klient (kterých existuje dostatek)