Solved Pasek z odnośnikami do stron pod paskiem adresu, ale odnośniki niezależne/inne niż w zakładkach i szybkim wybieraniu
-
Brakuje mi paska z odnośnikami/przyciskami stron pod paskiem adresu, coś na kształt speed dial tylko tam chciałbym sobie zdefiniować niezależnie od zakładek (nie tak jak teraz opcja "Pasek zakładek") i speed dial strony których najczęściej używam. Chodzi o to że, będąc na danej stronie i chcąc otworzyć w tej samej zakładce inną stronę, muszę albo wejść do zakładek, albo otworzyć stronę speed dial i wybrać stronę która mnie interesuje, a tak jednym klikiem będąc w danej stronie otworzyłbym w tej samej zakładce inną stronę.
Lub też dodać możliwość jednym klikiem otwarcia w tej samej zakładce na której obecnie jestem strony z panelu www z danego odnośnika.
-
-
Wydaje mi się, że do tego celu w zupełności wystarczy funkcja "Pasek zakładek". Możesz sobie do niego dodać takie zakładki jakie dusza zapragnie i będziesz go widzieć przez cały czas, na każdej stronie. W ustawieniach, w kategorii zakładki nie zapomnij wybrać folderu który ma posłużyć jako zbiór zakładek które chcesz mieć na tym pasku, chyba, że chcesz mieć z jego poziomu dostęp do wszystkich zakładek jakie masz zapisane, to nie ma problemu.
-
Właśnie nie chcę mieć paska z zakładkami, ponieważ na pasku zakładek mam zakładki
Czyli widzę to co nie jest mi potrzebne na tym pasku, a mi chodzi o przejrzystość i szybkość w odnajdywaniu się w odnośnikach. Chciałbym na takim pasku mieć przykładowo kilka ikon/nazw stron/odnośników bezpośrednio. Nie chciałbym pomieszania tego z innymi rzeczami które mam w zakładkach. Brakuje mi takiego paska z odnośnikami niezależnie zdefiniowanymi od tego co mam w zakładkach.Obecnie na panelu bocznym mogę sobie dodać ikonę która jest odnośnikiem do danej strony i to by zaspokoiło moje oczekiwania w tym względzie, ale po kliknięciu lewym przyciskiem myszy otwiera mi się ta strona w panelu, a jak nawet otworzę ją poprzez prawy przycisk myszy w tej samej karcie, to strona wygląda inaczej.
Może poprzez panel boczny da się to uzyskać, a ja coś robię nie tak, albo nie wiem jak to skonfigurować, żeby strona otwierała się w tej samej karcie, wyglądała standardowo poprzez lewy przycisk myszy?
-
Wydaje mi się, że po prostu nie wiesz jak działa ta funkcja. Chcesz mieć zakładki, ale nie chcesz zakładek - to wynika z Twojego postu, ponieważ tak jak mówię - nie wiesz jak to działa. A więc na pasku zakładek możesz sobie dodać jakie tylko chcesz strony. Musisz tylko w ustawieniach zaznaczyć, żeby pasek zakładek wyświetlał tylko jeden, wskazany folder (w którym będą te strony).
Panele to zupełnie inna funkcja i one zawsze otwierają się w bocznym okienku.
-
Jeśli tak by się dało to by mi wystarczyło, tylko jak to zrobić. Ja robię tak, klikam Widok > Pokaż pasek zakładek.
Pokazuje się pod paskiem adresu pasek zakładek z widocznymi folderami z zakładek. Jeśli z tego paska usuwam jakiś folder to wtedy usuwa się również z zakładek, a nie o to mi chodzi. Na tym pasku chcę widzieć przykładowo kilka stron z których korzystam najczęściej, ale nie chcę widzieć nic co jest w zakładkach, nawet folderu "Zakładki"Może inaczej, chciałbym pod paskiem adresu czysty pasek, do którego będę mógł sobie dodać odnośniki do stron.
-
-
SUPER!
Dzięki wielkie!
Właśnie o to mi chodziło.
Jeszcze raz dziękuję bardzo za pomoc.