Po aktualizacji przeglądarka nie działa
-
Witam.
Do tej pory byłam bardzo zadowolona z przeglądarki niestety po dzisiejszej aktualizacji przeglądarka nawet się nie otwiera. Wyskakuje jedynie "program przestał działać". Próbowałam sama naprawić ale nie umiem. Bardzo proszę o proste instrukcje kompletnie się na tym nie znam
Pozdrawiam
-
Witaj!
Możesz na początek spróbować odświeżyć profil - podlinkowana instrukcja prowadzi krok po kroku, ale jeśli będziesz z czymś potrzebować pomocy, śmiało pisz!
-
Witam
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Póbowałam odtworzyć profil, zresetować profil i próbowałam zainstalować wersję snapshot. Niestety ciąglę pojawia się to samo
-
Hmm, być może to jakiś błąd w systemie, jeśli żadna wersja nie chce działać... Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?
-
Windows 10. Było tak, że otworzyłam noramlnie przeglądarkę, poprosiła mnie o instalację aktualizacji, a po aktualizacja całkowicie przestała działać.
-
Dla pewności zapytam jeszcze, czy instalowałaś wersję Snapshot w oddzielnej lokalizacji, jako niezależną aplikację? Chcę wyeliminować możliwość, że tylko z Twoją główną przeglądarką jest problem.
Czy próbowałaś zamknąć wszystkie procesy Vivaldi w menedżerze zadań i uruchomić przeglądarkę jeszcze raz? Menedżera uruchamiasz przez kombinację klawiszy
[CTRL]
+[SHIFT]
+[ESC]
lub klikając menu start i wpisując "menedżer zadań". Warto też dla pewności zainstalować najnowsze aktualizacje systemu: Start > Ustawienia > Aktualizacje i zabezpieczenia > Pobierz (jeśli są dostępne nowe aktualizacje).Jeśli to wszystko nic nie dało, istnieje prawdopodobieństwo, że być może coś w systemie plików się popsuło. Spróbuj na początek sprawdzić profilaktycznie system plików, dokładna instrukcja jest tutaj.
Jeżeli to nic nie da, być może trzeba będzie sprawdzić czy nie ma problemów z aktualizacjami. Można to wykonać wg. instrukcji które znajdziesz tutaj.
Można też spróbować wykonać czysty rozruch, żeby ocenić, czy jakaś zewnętrzna usługa bądź aplikacja nie powoduje problemów. Jeżeli po wykonaniu czystego rozruchu wszystko zacznie działać, trzeba będzie poszukać procesu lub usługi która powodowała problem. Należy pamiętać, że operację czystego rozruchu należy odwrócić, żeby móc potem korzystać z komputera tak jak dotychczas. Wszystkie instrukcje znajdują się tutaj.
-
Niestety nic. Dalej nie działa
-
@Ezoterycznymisiak No to dalej już chyba nie pomogę - jedyne dalsze rozwiązania jakie udało mi się znaleźć, to już bardziej radykalne środki w stylu resetu systemu Windows. Aczkolwiek nie będę tego doradzał, bo nie znam do końca natury problemu, bez dostępu do komputera to trochę takie wróżenie z fusów.
Spróbowałbym jeszcze zainstalować Vivaldi w opcji "Standalone" na innym dysku, tzn. jeżeli teraz był zainstalowany na dysku
C
, to zainstalowałbym naD
(zakładając, że masz więcej niż jeden dysk/partycję).