Przeglądarka zawiesza się podczas zamykania zakładek.
-
Sytuacja wygląda w następujący sposób:
Mam uruchomione 2x przeglądarkę. Na 2 monitorach jedna na jednym druga na drugim, gdy oglądam YouTube itp. gdy zamknę zakładkę (klikając 2x ) całe Vivaldi (na 2 monitorach się zawiesza) i zamyka. Wcześniej tego nie miałem stało się to w jednej z ostatnich aktualizacji. Zaktualizowałem ostatnio przeglądarkę a nie aktualizowałem jej wcześniej od listopada/grudnia. -
Nie umiem odtworzyć u siebie tego błędu. Albo problem jest tylko u Ciebie, albo podałeś za mało informacji odnośnie konfiguracji jakiej używasz. U siebie próbowałem tak:
- Włączyłem w ustawieniach funkcję zamykania kart po dwukrotnym kliknięciu.
- Otwarłem nowe okno Vivaldi.
- Przeniosłem to okno na drugi ekran.
- Otworzyłem film na YouTube.
- Kliknąłem 2x na kartę.
- Karta z filmem się zamknęła, ale przeglądarka jak działała, tak działa nadal.
Vivaldi 1.14.1077.45 (Stable channel) (64-bit) na Windows 10 (x64)
-
Można gdzieś wygenerować logi? Bo niestety muszę zmienić na ten czas przeglądarkę bo jest to irytujące.
Film na youtube full ekran oglądasz go, masz focus na nim i w międzyczasie jedziesz na 2 monitor i zamykasz jakąś zakładkę. Jeśli można wygenerować logi to powiedz jak to może w nich coś będzie.
Mam Vivaldi 1.14.1077.45 (Stable channel) (32-bit) Windows 10 (x64)
-
Próbuję ustawić focus na filmie, odtwarzać na pełnym ekranie / w oknie i nic się nie dzieje. Normalnie zamykam karty i przeglądarka się nie zawiesza, nie zacina ani nie zamyka.
Co do logów to możesz spróbować tego aczkolwiek nie wiem czy coś z tego wyłowisz.
Spróbuj wyłączyć rozszerzenia, albo najlepiej zrobić tymczasowy (odwracalny) "reset" profilu (tutaj opisałem jak to się robi) i spróbować na czystym profilu odtworzyć ten błąd. Ja u siebie nie jestem w stanie potwierdzić, żeby taki błąd występował, być może tylko u Ciebie jest problem...
-
odinstalowywałem i zainstalowałem wersje 64 bitową i ustało