Nie działa mi YouTube na przeglądarce



  • Nie działa mi YouTube na przeglądarce, mam najnowszą jej wersje. System to Windsows 8.

    W ustawieniach YT takie opcje widze:
    alt text

    A tak prezentuje się sam ekran błędu: http://prntscr.com/gi71cb

    O co chodzi? Przypominam, że mam najnowszą wersję.

    Ale to też jest jakaś BZDURA co ta przeglądarka Vivaldi wyrabia. Bo filmiki z YT odtwarzają mi się kiedy oglądam je w miejscu takim jak "studio twórców YT -> Filmy". Tam jakoś się odpalają (jest to menu z jakeigo edytujesz opisy filmów itp). A jak wejdę w pełnoprawny link oraz cokolwiek innego na YT to nie działa...



  • @VivaldiUser3
    Spróbuj wyczyścić ciasteczka Google/Youtube
    Ustawienia - w pole szukaj wpisz "ciasteczka".

    Niezależnie od wersji - nie powinny takie problemy występować.



  • Usunąłem wszystkie ciasteczka a problem pozostał. Po prostu nie działa YouTube na tej przeglądarce i tyle.

    Co jeszcze mogę zrobić i pytam się twórców o to dlaczego mi Vivaldi nie działa na YT?

    Ale to też jest jakaś BZDURA co ta przeglądarka Vivaldi wyrabia. Bo filmiki z YT odtwarzają mi się kiedy oglądam je w miejscu takim jak "studio twórców YT -> Filmy". Tam jakoś się odpalają (jest to menu z jakeigo edytujesz opisy filmów itp). A jak wejdę w pełnoprawny link oraz cokolwiek innego na YT to nie działa...



  • Być może masz popsuty profil. Zresetuj go - instrukcja jest tu:
    https://help.vivaldi.com/article/full-reset-of-vivaldi/

    To powinno pomóc. Obecnie Vivaldi nie ma większych problemów z odtwarzaniem na YouTube.

    Bardzo możliwe, że któreś z rozszerzeń powoduje te problemy. Powyłączaj je pojedynczo, sprawdzając YouTube.



  • A co wiąże się z tym pełnym resetem Vivaldi? Wole zapytać zanim to zrobie i każe się że wszystkie swoje srkóty, ustaiwenia, zakłądki mi się zresetują do stanu domyslnego.



  • Dlatego jest tam napisane żeby skopiować (zabezpieczyć) cały folder z danymi.

    Reset może oznaczać:

    • usunięcie wszystkiego łącznie z ustawieniami, dodatkami, historią, hasłami itp
    • Usunięcie tylko wybranych przez Ciebie danych (np tylko zakładek i historii) i zresetowaniu reszty.

    Po prostu przed resetem skopiuj dane do innego folderu w innej lokalizacji. Potem usuń ten z którego kopiowałeś. Następnie uruchom Vivaldiego i zobacz czy jest ok.



  • @matmur44 Dokonałem tego i nie działą.
    Tak to wygląda teraz: http://prntscr.com/gmijto



  • @vivaldiuser3

    Zgłoś to na https://vivaldi.com/bugreport/

    Podaj też podstawowe parametry komputera - (karta graficzna, itp)



  • Jakieś propozycje co mam włąściwie tam napisać poza "nie działa"? Jak ująć w zdanie to co się dzieje?

    W sensie, co dla osób które się tym zajmują będzie pomocne z moich informacji.

    Bo ja jako user mogę tylko powiedzieć że "Jutub nie działa na moim komputerze, którego specyfikację mogę podać".

    Czemu też filmy działają na YT w miejscu "Studio twóców" a tam gdzie ogólnie się je ogląda to już nie działają?



  • Zaktualizuj do 1.12 i sprawdź.

    Jeśli chodzi o zgłaszanie problemów
    Opisuje się co jest nie tak.
    Kroki po kolei jak do tego doprowadzić
    Skutki kroków.
    Oraz to czego oczekujesz.

    W rubryki, które uważasz, że są niepotrzebne do wypełnienia wpisuje się N/A



  • Co ciekawe, jak otworzę YT w trybie prywatnym to działa...



  • Możesz również (w j. angielskim) poruszyć ten problem - jako nowy temat -- tutaj https://forum.vivaldi.net/category/32/vivaldi-browser-for-windows



  • @vivaldiuser3 Wyczyść ciasteczka.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.