Powiększenie
-
Witam wszystkich użytkowników, Zwykle do powiększania używam ctrl + do pomniejszania ctrl -. Ale teraz, przeglądarka zmienia rozmiar po użyciu kilku cyfr. Usunąłem je w opcjach, ale wszystkie. Jak zostawić tylko ctrl + i ctrl -? Ponadto jak dodać do wyjątków blokowania okienek konkretną stronę? Bo mimo, że w pasku adresu wybieram, żeby zawsze ją otwierał, to następnym razem i tak blokuje. Pzdr.
-
Witaj
Sposób 1 A
W ustawieniach – klawiatura -- obok każdej pozycji (prostokątnego pola) pojawiają się dwie ikony - strzałka i X
Kliknij w strzałkę aby przywrócić wszystkie domyślnie w danym skrócie.
Potem kliknij na pole tuż za ostatnim ze skrótów zaznaczonych na niebiesko.
Kursor zacznie migać
Strzałkami klawiatury lewo prawo przemieszczaj się, aby podświetlić interesujący Cię skrót, który chcesz skasować.
Po podświetleniu naciśnij backspace aby skasowaćSposób 1 B
Zamiast nawigacji strzałkami - możesz na dany skrót kliknąć, a następnie na X albo backspace.
Sposób 2
Skasuj wszystkie backspace
Potem nadaj własneBlokowanie okienek - dodawanie konkretnej strony -- nie wiem czy jest taka możliwość.
Proszę podaj adres tej strony.Pozdrawiam
-
1A - o to chodziło
, wcześniej próbowałem je usunąć klikając na skrót i krzyżyk, ale nie dało rady…
Jeśli chodzi o blokowane okienka, to strony ci nie podam, bo to strona banku, ale w załączniku jest pokazane, jak to wygląda. W pasku adresu jest ikonka zablokowanego okienka, gdy ją otworzę: wybieram zawsze zezwalaj i zaznaczam stronę (link do niej jest w środkowym białym pasku). No ale następnym razem znów to muszę powtarzać. Adres strony jest za każdym razem taki sam.
No ale to już mniejszy problem, bardziej wkurzało mnie, gdy nie byłem ustawiony w polu formularza a strona zaczęła mi zmieniać rozmiar np. po 9.
Dzięki
Pzdr.
Attachments:
-
Na załączonym pliku nic nie widać. Najlepiej jest wrzucać plik na inną stronę a tu podać link do niego.
Ogólnie rzecz biorąc - przypuszczam, że na razie tak będzie, bo Vivaldi tzw. wyskakujące okienka otwiera nie w oknach a w kartach - pewnie dlatego to nie działa tak jak powinno.
W przyszłości, jak rozbudowana obsługa okien zostanie wprowadzona, daj znać czy problem został rozwiązany.
Chyba, że problem całkowicie uniemożliwia (nawet jednorazowo) otwarcie tego, co zostało zablokowane – to wtedy trzeba ten problem zgłosić.