Solved Czyszczenie zapamiętanych użytkowników / clearing of autofill logins
-
Wpisując nazwę użytkownika i hasło na pocztę email niepoprawnie wcisnąłem klawisz TAB i nie przeszło mi do okienka hasła po tym jak wpisałem nazwę konta i teraz gdy kliknę na okienko nazwy użytkownika wyświetla mi się nazwa i hasło. Jak można to wyczyścić?
I was login to my email and I didn't press the TAB key properly, so after filling in the username cursor didn't jump to password box and I typed it after the username in username box. Now when I click on the usernamebox I get a dropdown list with all logins and one of them is my username followed by my password. How do I clear it?
-
Rozumiem, w takim razie mówimy chyba nie o zapamiętanych loginach, ale ogólnie o funkcji autouzupełniania:
- Jeśli chcesz ją całkowicie wyłączyć, możesz to zrobić tutaj:
chrome://settings/addresses
i odznaczając "Zapisuj i automatycznie uzupełniaj adresy". - Jeśli chcesz wyczyścić pamięć tej funkcji (wszystkie wpisane dane), wybierz Menu > Narzędzia > Usuń dane przeglądania... W okienku które się pojawi wybierz zakres czasowy z którego chcesz usunąć dane (np. z ostatniego tygodnia) i zaznacz tylko poniższą opcję:
Dane formularzy - Jeśli chcesz usunąć pojedynczy wpis autouzupełniania, kliknij w wybrane pole formularza, a gdy pojawi się okienko z podpowiedzią, wybierz ten wpis używając strzałek i wciśnij
[SHIFT]
+[DEL]
-
Możesz to skasować otwierając Ustawienia > Prywatność i bezpieczeństwo > Hasła > Pokaż zapisane hasła, a następnie klikając prawym przyciskiem myszy na wybranym wpisie i wybierając "Usuń hasło".
Alternatywnie, możesz również edytować login zamiast go usuwać. Przejdź pod adres
chrome://settings/passwords
, kliknij symbol⋮
przy wybranym wpisie i wybierz "Edytuj hasło".Więcej o zarządzaniu hasłami tutaj: https://help.vivaldi.com/desktop/privacy/password-management/
-
@pafflick chyba ani jedno, ani drugie nie działa, ponieważ ja nie zapisuję haseł, a tylko loginy się same zapisują. Ja chcę usunąć login, który przez moją pomyłkę zawiera hasło. Moje ustawienia haseł są puste, bo nie zatwierdziłem zapamiętania żadnego hasła. Wiem, że mogę wyłączyć autouzupełnianie formularzy i wtedy te loginy znikną, ale one zostaną tylko ukryte i po włączeniu tej opcji znowu się pojawiają.
-
Rozumiem, w takim razie mówimy chyba nie o zapamiętanych loginach, ale ogólnie o funkcji autouzupełniania:
chrome://settings/addresses
i odznaczając "Zapisuj i automatycznie uzupełniaj adresy". - Jeśli chcesz wyczyścić pamięć tej funkcji (wszystkie wpisane dane), wybierz Menu > Narzędzia > Usuń dane przeglądania... W okienku które się pojawi wybierz zakres czasowy z którego chcesz usunąć dane (np. z ostatniego tygodnia) i zaznacz tylko poniższą opcję:
Dane formularzy - Jeśli chcesz usunąć pojedynczy wpis autouzupełniania, kliknij w wybrane pole formularza, a gdy pojawi się okienko z podpowiedzią, wybierz ten wpis używając strzałek i wciśnij
[SHIFT]
+[DEL]
-
@pafflick said in Czyszczenie zapamiętanych użytkowników / clearing of autofill logins:
- Jeśli chcesz wyczyścić pamięć tej funkcji (wszystkie wpisane dane), wybierz Menu > Narzędzia > Usuń dane przeglądania... W okienku które się pojawi wybierz zakres czasowy z którego chcesz usunąć dane (np. z ostatniego tygodnia) i zaznacz tylko poniższą opcję:
[SHIFT]
+[DEL]
Doskonale - o to mi właśnie chodziło! Dzięki
- Jeśli chcesz wyczyścić pamięć tej funkcji (wszystkie wpisane dane), wybierz Menu > Narzędzia > Usuń dane przeglądania... W okienku które się pojawi wybierz zakres czasowy z którego chcesz usunąć dane (np. z ostatniego tygodnia) i zaznacz tylko poniższą opcję:
-
Ppafflick marked this topic as a question on
-
Ppafflick has marked this topic as solved on