Vivaldi Sorunları
-
Vivaldi güzel bir tarayıcı. Fakat CPU'yu çok fazla kullanıyor, çok fazla yazılım parçasını aynı anda çalıştırıyor, bilgisayarda ciddi takılmalara yol açıyor. Yeni sekme düzeni çok berbat. Alt sekmeleri bulunan sekmelere geçişte tamamen takılıyor. İki saat bekliyorsunuz. 6 çiğdemli CPU ve 12 gb RAM olan makinayı kastırıyor da kastırıyor. İnternette gezinirken de Tv kartındaki görüntü tamamen bozuluyor. Tarayıcının biraz sadeleştirilmesi ve CPU kullanımını azaltması gerek. Açık olan sekmelerin hepsinin aynı anda aktif olmaması gerekir. İşlemlerde her sekme için bir tarayıcı işlemi başlatıldığı görülüyor. Bu da ciddi karmaşaya neden oluyor. Tarayıcı giderek kullanışsız ve verimsiz bir hale dönüşüyor.
-
Dediğinize pek katılmıyorum. 8 GB RAM ve i3 bir işlemci ile dediklerinizi bir kez dahi yaşamadım ki üstelik bu işlemci ve RAM ile beraber bir çok oyunda da arka planda Vivaldi'yi çalıştırdım. Bir çok tarayıcı denedim ama yine döndüğüm yer Vivaldi oldu.
-
@redkhan24 , Vivaldi tipik olarak diğer Chromium'lardan daha az CPU kullanır. Vivaldi'yi bir konuk penceresinde deneyin, yüksek maliyetin kullandığınız bir uzantıdan kaynaklandığını ekarte edin.