Chybná funkce posuvníku.
-
Ahoj všichni.
Jsem zde nový ale Vivaldi mám již cca rok. Po nevím již které aktualizaci, které mj. nevím jak zpětně se vrátit na předchozí verzi, se mi stalo na NTB Vaio, že najedu-li šipkou na posuvník, při vertikálním posouvání na stránce, se zcela náhodně, i když kursor z posuvníku přesunu jinam, stránka samovolně rychle posouvá buď na konec nebo začátek stránky a nijak se nedá samovolné posouvání zastavit. Zdá se, že tento problém, který mám pouze na Vivaldi (ostatní prohlížeče pracují správně), zatím nikdo neřešil. Mám W 7 Ultimate. Díky za radu. Jarek. -
Není to "čistě náhodou" zmáčknutím mezerníku nebo kolečka myši? Třeba mně se to občas stane. Verzi mám nejnovější a až na naprosto náhodné přeskakování panelů je v pohodě.
-
No, ono to s myší a mezerníkem nemá nic společného..
Jedu prstem po touchpedu, pohybuje se kursor, po stránce, najedu na boční posuvník stránky a poklikávám kursorem při posouvání stránky.. Najednou se stránka i bez dalšího mého zásahu samovolně rychle rozjede a zastaví se až na konci (nebo začátku) stránky. To je ten problém.. -
Tak to se běžně stává u skoro jakéhokoliv NB. Třeba dvakrát zmáčkneš šipku dolů (na klávesnici) a sjede to na konec. Je možné, že to je prohlížečem, já jsem to moc netestoval. Třeba Lenovo a Firefox tohle taky dělá a čí je to chyba, nevím. Používej klávesnici a myš (nebo nějaký jiný způsob posouvání, třeba Dell má možnost pohyb dvou prstů vedle sebe a prostřední tlačítko v kombinaci s pointstickem (to kolečko mezi B, G a H)).
-
Ano, to je ten problém, který nemá nic společného s NTB ale chybou v prohlížeči. Neděla to nová ani stará Opera ani IE a i starší verze Vivaldi. Vivaldi má velmi velké nároky na paměť. Čert byl dlužen to jádro Chromium. Pokazilo to Operu a degraduje to i Vivaldi.
-
@walsoraj Asi to bude něčím víc… U mě je to posouvání (teda myslím) v pořádku. A paměť taky. Prostě si člověk musí zvyknout nebo jít jinam.
-
@potmeklecbohdan Nebo si to přizpůsobit/udělat vlastní.
-
Ahoj @walsoraj,
napiš prosím přesné označení verze Vivaldi, kterou používáš (hlavní nabídka -> Nápověda -> O aplikaci).
Můžeš zkusit nainstalovat poslední testovací předběžné vydání Vivaldi, zda již nebyl problém vyřešen.
Ke stažení zde (na konci příspěvku): https://vivaldi.com/blog/snapshots/resizable-tab-tiling/
(stačí stáhnout a nainstalovat, odinstalace stávající verze není nezbytně nutná)Starší vydání prohlížeče Vivaldi je možné nalézt zde: https://vivaldi.com/download/archive/win/?lang=cs
Pokud bys byl ochotný zjistit poslední vydání, ve kterém vše fungovalo v pořádku, může i to přispět k rychlejšímu rozpoznání příčiny problému.Děkujeme a přejeme hezký den.
-
Ahoj. Tady je komplet informace o verzi: Vivaldi 1.15.1147.52 (Stable channel) (32bitový)
Verze 6f366dbb9172720708b4db54fba0e304861fbd42-
Operační systém Windows
JavaScript V8 6.5.254.41
Flash 27.0.0.130
Bohužel nevím, kdy dávno to ještě fungovalo. Vždy jsem po kontrole aktualizací nechal bláhově aktualizovat v víře, že to u dalšího vydání bude opraveno... Nebylo. A ani nikdo nic podobného, podle témat na foru neřešil. Tady dokonce kolega, viz. příspěvek nahoře, píše, že u NTB je to docela běžné, což je blbost. Díky za radu. Jarek. -
@walsoraj
Díky, když budu mít chvilku, vyzkouším na různých noteboocích.
Pokud to chápu správně, tak ty touchpadem klikáš na šipky nahoru/dolu, které jsou u posuvníku? Anebo posuvník "zachytíš" a posouváš? (jen abych to zkoušel tím správným způsobem)
Díky. -
Ahoj.
Ano, klikám na touchpad a na šipky nahoru nebo dolů ale jede to, jako když držím šipku, i když ji nedržím.
Díky za ochotu. Jarek. -
@walsoraj Možná, že je to vážně blbost, ale co mám psát, když mám jenom vlastní zkušenosti a snažím se pomoct? Jestli ta pomoc není žádaná, tak se teda omlouvám.
-
Ahoj.
Promiň, nebylo to myšleno tak, že nechci poradit.. Nicméně, dělají to pouze nové verze Vivaldi. Nebute to tedy problém notebooků. Dík. Jarek. -
@walsoraj No, myslím, že nfsmaniac tomu rozumí líp a spíš ti poradí. A jak to bylo myšleno jsem samozřejmě mohl zjistit až teď.
-
Ještě jedna věc: nebyl podklad šipky tmavý a šipka světlá? V takovém případě stačí na ni najet a scrolluje to samo.
-
Ahoj,
no to s tou světlou šipkou je jasné, nicméně to posouvá, i když kurzor z šipky na posuvníku sundám kamkoliv.
Navíc je to vyloženě náhodné, není to pravidlo. Dnes mi to např. za 1/4 hod. neudělalo na žádné stránce... -
@walsoraj Zkus schválně ještě vysledovat, jestli se to častěji nestává jen na určité stránce. Už je to delší dobu, ale taky jsem (na PC) míval takové různé náhodné "zvláštnosti". Občas stisknu kolečko myši a pak volně jezdím po stránce -- a občas se právě stalo, že náhle ten rolovací mód přestal reagovat -- buď na zapnutí nebo vypnutí, teď nevím. Ale už se to dlouho nestalo. A možná, že i občas docházelo k takovým chaotickým "skokům" nahoru či dolu na stránce. Pokaždé to bylo dost náhodné, jednou jsem se na to naučil takový fígl, jak tu chybu navodit, jenže k problému došlo třeba jen jednou z deseti případů (zkrátka to fungovalo jako na potvoru -- když se o to snažíš, vše funguje v pořádku, když o to nestojíš, stane se to).
Takže nejsem si jistý, zda jsem narazil přímo na tvůj problém, ale věřím ti, že k tomu skutečně dochází, protože Vivaldi zkrátka, přiznejme si, občas to podivné chování má (avšak nikdo ti nevěří, protože se docela těžko cíleně navodí, takže se prstem ukáže na místo mezi klávesnicí a židlí...).
V čem přesně je ale zakopaný pes, to zatím vážně netuším.
Možná si zkus začít psát "deník" -- pokaždé, když se to stane, zapiš si, na které stránce jsi byl, co jsi dělal, na co vše jsi klikal na stránce i v uživatelském rozhraní Vivaldi, kde na stránce jsi byl (zcela nahoře, někde mezi, zcela dole a vracel ses, apod.).
Jasně, je to otrava, nemusíš mít na to čas, apod. ale třeba se nám společnými silami podaří najít nějaký vzorec, který by se dal šikovně předhodit vývojářům, aby se tím konečně zabývali. Do té doby nezbývá, než to skousnout a čekat, zda "se to nějak samo nevyřeší".Mimochodem -- vyzkoušel jsi tu Snapshot verzi?