Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
-
bu arada 1.0.403.24 (Beta 3) (64 bit) sürümüne güncellendi. yeni ne var?
-
bu yeni sürümde sekmeleri uykuya alma özelliği gelmiş ki bu çok iyi olmuş ancak nasıl çalışıyor anlayamadım. chrome un eklentisi olan great suspender tab gibi çalışsa harika olur.
- bir de sekmeleri hafızaya alma istediğin zaman hafızayı silme ve istediğin zaman hafızadan geri gtirme özelliği olsa müthiş olur.
- ve şu eklentinin yaptığı gibi hangi sekmenin kaç mb ram kullandığını gösterse harika olur.
halen 64bit lik sürüm çok stabil çalışmıyor.
-
bu arada 1.0.403.24 (Beta 3) (64 bit) sürümüne güncellendi. yeni ne var?
Tüm yenilikleri Türkçe olarak sayfamızdan takip edebilirsiniz.
-
bu yeni sürümde sekmeleri uykuya alma özelliği gelmiş ki bu çok iyi olmuş ancak nasıl çalışıyor anlayamadım. chrome un eklentisi olan great suspender tab gibi çalışsa harika olur.
Kısaca şöyle, arkaplanda bulunana sekmeler uyku moduna alınıyor, yani herhangi bir sayfa elleçleme yapılmıyor. Sekmenin aktifleştirilmesini müteakip sayfa yeniden yükleniyor. Bu durumda Cpu ve Ram kullanımı da minimize ediliyor.
- bir de sekmeleri hafızaya alma istediğin zaman hafızayı silme ve istediğin zaman hafızadan geri gtirme özelliği olsa müthiş olur.
Bir talep açarsanız takibini yapabiliriz ama buna en yakın şu an oturum kaydetme özelliği bulunuyor.
ve şu eklentinin yaptığı gibi hangi sekmenin kaç mb ram kullandığını gösterse harika olur.
Bunu Shift+ESC tuşuna basarak görev yöneticisi üzerinden de görebilirsiniz ama siz sabit bir şey istiyorsunuz.
halen 64bit lik sürüm çok stabil çalışmıyor.
-
geliştirici konsolu aşağı sabitlenmiyor mu? ben mi bulamadım? diğer tarayıcılarda bit yılda hallediyorsun. sağ üst köşede pencere değişim butonu vardı.
bir de halen şu linklerin ve yer imlerinin ve tarayıcıdaki tüm url lerin üstüne gelince chrome gibi çıkmıyor değil mi? bunu halledemediler
1.0.403.24 (Beta 3) (64 bit)
-
1. soru için, şu an tarayıcı ana ekranı içine sabitlenemiyor. Bu yapılacak çalışamalar arasında yer alıyor ama önceliği epey düşük.
2. soru için yapılabiliyor. Alt + P > Görünüm > Durum Çubuğu > Bağlantı Üzerindeyken Bilgi Göster seçeneğini işaretleyin. -
1- geliştiricelere hitap etmeyen bir tarayıcı aslında.
2- harika olmuş işte bu. -
ben mi yanılıyorum yoksa bu güncellemeden sonra "Eklenti Yüklenemedi" hatası mı var? yoksa flash engellendi mi?
-
ayrıca indirmeler kısmında indirme yolunu seçmek için neden bir buton yok?.
-
ben mi yanılıyorum yoksa bu güncellemeden sonra "Eklenti Yüklenemedi" hatası mı var? yoksa flash engellendi mi?
Ben de benzer bir sorun yok ama örnek bir link verirseniz bakalım.
-
ayrıca indirmeler kısmında indirme yolunu seçmek için neden bir buton yok?.
Ayarlarda benzer bir ayar var. İndirme yolunu kaydedebiliyorsunuz ya da her indirmede sormasını sağlayabiliyorsunuz.
-
@yigido:
Ben klasör kapansın istemiyorum. Belki aynı klasörden 3 tane 4 tane birden yerimini açmak istiyorum.
Sevgili zahek, Opera üzerinde dediğimi denerseniz, klasörün kapanmadığını görürsünüz. Klasör açık kalmaya devam ediyor. Ben içinden 10 tane yerimi açıyorum hala açık. Bu özelliğin Vivaldiye gelmesi halinde beni Opera'ya bağlayan hiçbirşey kalmayacak. İstek olarak bildirebilir misiniz?Teşekkürler,
VB-14725 olarak kayıt açtım.
-
@yigido:
Çok teşekkürler. Ben eklendiğini nasıl takip edebilirim? Ne kadar sürer işleme alınması?
Ancak blog yazılarındaki değişkliklerden görebilirsin ama ben takibe aldım. Bir değişiklik olur ise haber veririm.
Ne kadar sürer bir şey diyemem ama biraz evvel konuştum ve ilgili yerleri bilgilendirdim.Hatta bu hata sayesinde "sağ klik" menüsünün de çalışmadığını fark ettik onu da ekledim
-
herhangi bir online film izleme sitesine girin.
bende script block vardı o mu yapıyor diye şüphelendim ancak onu kaldırdım sorun devam ediyor.
bugün pc açınca flash güncellemesi geldi onu da yaptım ancak sorun devam ediyor.
Ben de benzer bir sorun yok ama örnek bir link verirseniz bakalım.
-
-
1. soru için, şu an tarayıcı ana ekranı içine sabitlenemiyor. Bu yapılacak çalışamalar arasında yer alıyor ama önceliği epey düşük.
Final sürümde olmayacak bu ama sonrasında eklenecek.
-
Geçmişte arama yaparken yazmaya başlayınca hemen aramaya başlamıyor. Yazdıktan sonra "ara" ya tıklamak gerekiyor. Bu eklenecek mi? Belki seçimli olursa daha iyi olabilir.
-
Geçmişte arama yaparken yazmaya başlayınca hemen aramaya başlamıyor. Yazdıktan sonra "ara" ya tıklamak gerekiyor. Bu eklenecek mi? Belki seçimli olursa daha iyi olabilir.
Bu standart bir chromium özelliği ama özelleştirilmiş geçmiş sayfasına geçilince muhtemelen düzelecektir. Dahili sayfalarda özelleştirmeler olacak finalden sonra.
-
sağ üst köşede çöp kutusunun adını son kapatılan sekmeler olarak değiştirlse daha mantıklı ve anlaşılır olacak? Her kullandığımda "bu ne yaw" diyorum.
-
Chrome daki gibi çoklu oturum desteği istiyoruz tabi chrome goolge hesano ile ilişkilendiriyor da vivaldi de pc kullanıcı hesaplarıyla ilişkilendirse güzel olur aslında? acaba saçma mı olur?
-
Bir de buluta eşitleme vivaldiy nerede yüklendiyse oradan erişim imkanı. (Yer imleri, kayıtlı şifreler, açık sekmeler, geçmiş vs.).
-