Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
1- Tabiki daha hızlı ve kullanışlı hızlı erişim ekranı. Yeni hızlı erişim ekledikçe daha küçülmesi lazım. Bunun yerine şuan aşağıya doğru kayıyor. Yani 10'un üzerinde hızlı erişim linki eklendikten sonra küçülmeye başlamalı. Aşağıya kaydırmayı çok itici buluyorum ki zaten hızlı erişim kutucuklarının o kadar büyük olmasına gerek yok. Yeni link ekledikçe küçülmesi daha mantıklı. Şuanki şeklinde 10 'dan sonraki linkler için çok karışık oluyor. Chrome'da kullandığım bir eklentiden bir resim: http://i.hizliresim.com/Vv9qGj.jpg
2- Menü kısmı daha basit olmalı. Dosya-Düzen-Görünüm gibi menüler yerine daha elverişli bir vivaldi menüsü olmalı.
3- İndirme yöneticisi eklenti gibi sağ üstte olmalı. Çat pat birşeyler açılıyor soldan iyicene karıştırıyor ekranı. Belki yine aynı şekilde açılabilir fakat ekranı küçültmesi kötü bir olay. Ekrandaki sayfayı hiçbir şekilde etkilemese daha iyi olur. -
Merhaba,
- Ne kadar beklmemiz gerekecek?
- Ben defalarca karıştırdım ayarları ancak göremedim öyle bir ayar.
- Tahmini süre?
- Hızlı erişim özelleştirmesi final sürüm sonrasına kalır sanıyorum.
- Ayarlar/Görünüm/Durum Çubuğu ayarı var mı sizde. Hangi sürümdesiniz?
- Maalesef tahmin veremiyorum
Ama 5-6 ay diyelim hadi
-
Teşekkürler
-
Var da işte durum çubuğuna ihtiyaç olmadan chrome daki gibi sadece ihtiyaç duyulduğunda görünür olup ihtiyaç kalmadığında ise gizlenmeli otomatik. Bu da öyle oluyor ama durum çubuğu üzerinde.
ben bir web geliştirici olarak şashen tarayının bütün ekranı kaplamasından, sağından solunda altından üstünden bir şeyler çıkmasından rahatsızım açıkcası. (ki 22" 1920x1080p Full HD monitör kullanmama rağmen)
-
Teşekkürler
-
Bu arada Firefox da olduğu gibi geliştirici versiyonu çıkacak mı tarayıcının? (x86 ve x64 sürümleri)
-
Ve de geliştiriciler için eklentiler vs. olacak mı?
-
Uygulama mağazası olacak mı?
-
Yukarıda Maxthon ve Baidu kullanan arkadaşların söylediklerine (yani taleplerine) ben de katılıyorum.
- Ne kadar beklmemiz gerekecek?
-
- Durum çubuğunun kenarında hızlıca kapatmak için "x" simgesi olmalı. Firefox da var küçük basit gibi görülebilir ancak önemli bir ayrıntı.
Durum çubuğuna işletim sistemi pencerelerindeki gibi sürekli ihtiyaç duymazsın. (bence)
-
- Bu arada Firefox da olduğu gibi geliştirici versiyonu çıkacak mı tarayıcının? (x86 ve x64 sürümleri)
- Ve de geliştiriciler için eklentiler vs. olacak mı?
- Uygulama mağazası olacak mı?
- Yukarıda Maxthon ve Baidu kullanan arkadaşların söylediklerine (yani taleplerine) ben de katılıyorum.
1- Bununla ilgili bir bilgim yok.
2-3- Eklentilerle ilgili şöyle bir konu var. Şu an için Chrome eklentileri destekleniyor ve bu de varm edecek ama uzun vadede kendilerine ait bir eklenti mağazası gibi bir fikir var. Bunun içerisinde geliştiricilere yönelik eklenti olur mu onu bilemiyorum.
4 - -
- Durum çubuğunun kenarında hızlıca kapatmak için "x" simgesi olmalı. Firefox da var küçük basit gibi görülebilir ancak önemli bir ayrıntı.
Durum çubuğuna işletim sistemi pencerelerindeki gibi sürekli ihtiyaç duymazsın. (bence)
Bir değişik versiyonu olan Ctrl+Shift+S kullansak
-
bunu herkes aklında tutamaz ki tutmak zorunda da değil. Ayrıca ctrl + shift + s kapatmıyor.
- bu arada bir şey daha farkettim ctrl + mouse wheel ile sayfanın yakınlaşıp uzaklaşması gerekmez mi? yapmıyor.
-
bunu herkes aklında tutamaz ki tutmak zorunda da değil. Ayrıca ctrl + shift + s kapatmıyor.
hang işletim sistemi ve hangi sürüm Vivaldi'desiniz?
bu arada bir şey daha farkettim ctrl + mouse wheel ile sayfanın yakınlaşıp uzaklaşması gerekmez mi? yapmıyor.
Evet bu çalışıyor şu an.
380.2 sürümü denediniz mi? -
@yigido:
Sanırım son snapshotta bir bug var. Adım adım dener misiniz?
1 - Herhangi bir siteye ilerleyin (youtube.com etc)
2- Adres çubuğundan "site bilgisi"nin yer aldığı kilit işaretinden tutup yerimleri çubuğunda diğer yerimlerinin arasına sürükleyin ama bırakmayın.
3- Diğer yerimlerinin arasına yapmanız önemli!
4- Sürüklediğinizde açılan boş alan.. bırakmaktan vazgeçtiğiniz zaman boş olarak kalmaya devam ediyor?Sorunu tekrar edebilen var mı? Ben Bug report gönderdim yalnız bir DNA-???? alamadım :dry:
Teşekkürler,
yigidoBu sorun biliniyor VB-10553 olarak. Sizin hatayı bulamadım. Hangi eposta adresini kullandınız?
-
Selam,
Sağ tık yapıp "Yeni sekmede aç" butonuna basınca direkt o sekmeye geçiş yapıyor. Diğer tarayıcılarda bu durum böyle değil. Örneğin başka tarayıcılarda Google arama sonuçlarından 2-3 farklı sonucu yan sekmede açıp sırayla bakıyordum, Vivaldi'de "Yeni sekmede aç" deyince direkt sekmeyi görüntülediği için bunu yapmak zorlaşıyor. Ayarlardan bunun ayarını göremedim, öyle bir ayar yoksa bu durumun tercihe bağlı hale getirilmesi çok daha iyi olur. Geliştiricilerin görmesi açısından direkt İngilizce açılan konuya yazacaktım ama İngilizce bilgim yetmedi :).
-
En güncel sürümü (1.0.344.37) sürümünü kullanıyorum. Aslında hata yok ve ufak bir şey. Şunu demek istiyorum; örneğin Google'da bir arama yaptınız ve sonuçlar karşınıza geldi. İlk sonuca sağ tıklayıp yeni sekmede aç deyince yeni sekmeye geçiş yapıp o sekmeyi görüntülüyor. Başka tarayıcılarda yeni sekmede aç deyince o yan tarafta açılıyor, o sekmeye geçiş yapmıyor. Yani bulunduğunu sekmede(Google arama sayfası) kalıyorsunuz, direkt yeni sekmeye geçiş yapmıyor. Bu da bir sayfadan birden fazla sekme açmak isteyince zorluk oluşturuyor.
-
@yigido:
Mail olarak bana gelmiş. VB-12783 olarak ticket oluşturulmuş. Birleştirieseniz sevinirim.
Bu hata farklı bir hata ve teyit edilmiş. Yukarıdaki ile aynı değil.
Birde yer imi klasörleri içindeki yer imlerime tıklayamıyorum mausun tekerlek tıklaması ile yeni sekmede açılmıyor.
Onun içinde başka bir tane oluşturdum. Biliniyorsa o da burada ticket oluşturulmuş VB-12795Bu da tekrarlanmayan bir hata ve kapatılmış. Muhtemelen yer imleri adres çubuğu içindeki yer imini tıklamaktan bahsediyorsunuz değil mi? Öyleyse hatalı detay girilmiş…
zahek, belki yeri değil ama merak ediyorum. Artık Opera kullanıyor musun?
Hala test ekibindeyim ama çok seyrek diyelim
-
Selam,
Sağ tık yapıp "Yeni sekmede aç" butonuna basınca direkt o sekmeye geçiş yapıyor. Diğer tarayıcılarda bu durum böyle değil. Örneğin başka tarayıcılarda Google arama sonuçlarından 2-3 farklı sonucu yan sekmede açıp sırayla bakıyordum, Vivaldi'de "Yeni sekmede aç" deyince direkt sekmeyi görüntülediği için bunu yapmak zorlaşıyor. Ayarlardan bunun ayarını göremedim, öyle bir ayar yoksa bu durumun tercihe bağlı hale getirilmesi çok daha iyi olur. Geliştiricilerin görmesi açısından direkt İngilizce açılan konuya yazacaktım ama İngilizce bilgim yetmedi :).
Bahsettiğiniz arka planda aç özelliği. Sağ tık menüsünün 3. girdisi bunu yapıyor "Open link in background tab" ya da Ctrl basılı iken de linki tıklayabilirsiniz, aynı şeyi yapacaktır.
-
En güncel sürümü (1.0.344.37) sürümünü kullanıyorum. Aslında hata yok ve ufak bir şey. Şunu demek istiyorum; örneğin Google'da bir arama yaptınız ve sonuçlar karşınıza geldi. İlk sonuca sağ tıklayıp yeni sekmede aç deyince yeni sekmeye geçiş yapıp o sekmeyi görüntülüyor. Başka tarayıcılarda yeni sekmede aç deyince o yan tarafta açılıyor, o sekmeye geçiş yapmıyor. Yani bulunduğunu sekmede(Google arama sayfası) kalıyorsunuz, direkt yeni sekmeye geçiş yapmıyor. Bu da bir sayfadan birden fazla sekme açmak isteyince zorluk oluşturuyor.
Evet diğer tarayıcılar bu şekilde davranıyor ama şu an VB zaten bunu farklı şekilde karşılıyor. Sağ klik menüsü şu şekilde;
http://screencast.com/t/lMUo6Ntx
Burada da istediğini seçenekler var zaten.
-
Menü kutularının daha şık hale gelirse göze hitap edeceği kanısındayım şuan ki hali pek şık durmuyor
-
Menü kutularının daha şık hale gelirse göze hitap edeceği kanısındayım şuan ki hali pek şık durmuyor
Evet haklısınız bu konuda . Daha bugün bildirdim tekrar aynı konuyu.
-
Ayrıca ip (proxy) değiştirici eklenirse yani tarayıcı bünyesine dahil edilirse emin olun tüm browser oyunu oynayanlar dahil olmak üzere daha da beğeni toplar.
-
win 7 64bit Vivaldi 1.0.344.37 x64
güncelleme varsa güncellemeleri denetle deyince neden "güncel" diyor? resimde görüldüğü gibi…bunu herkes aklında tutamaz ki tutmak zorunda da değil. Ayrıca ctrl + shift + s kapatmıyor.
hang işletim sistemi ve hangi sürüm Vivaldi'desiniz?
bu arada bir şey daha farkettim ctrl + mouse wheel ile sayfanın yakınlaşıp uzaklaşması gerekmez mi? yapmıyor.
Evet bu çalışıyor şu an.
380.2 sürümü denediniz mi?Attachments:
-
Biraz daha kullanışlı indirme yöneticisi istiyorum. Nerdeyse tüm tarayıcılardaki indirme yöneticileri çok basit ve kullanışsız, indirme sırasında bağlantı koptuğunda hiçbiri dosyayı kaldığı yerden indirmeye devam edemiyor ve bizi IDM gibi ücretli indirme yöneticilerini kullanmak zorunda bırakıyorlar, bu yüzden ben biraz daha kullanışlı bir indirme yöneticisi istiyorum, en azından bağlantı koptuğunda indirmeye kaldığı yerden devam edebilmeli ve chromedaki gibi aktif indirmeleri gösteren bir bar olmalı, chromede aktif indirmeler altta bir bar üzerinde gözüküyordu, onun gibi birşey istiyorum, aslında istek çok ama zaten arkadaşlar çoğunu belirtmişler, herkes Opera 12'deki özelliklere hasret, tabi daha modern ve daha kullanışlı haliyle ve bunu Vivaldi'den beklemekteyiz.
-
@yigido:
Still no support for middle click (open in a new background tab) for Bookmar Bar subitems.
Aynı sorundan bahsediyoruz.Bu sorun dün halledildi. Muhtemel yeni derlemede göreceksiniz.
Opera, Çinli şirketler tarafından yatırımlar aldı, gelişime nasıl katkı yapacak bu konuda bilginiz var mı?
Bu konuda pek bir bilgim yok. Ama gördüğüm kadarıyla masaüstü ekibi aynı şekilde devam ediyor. Bruce'un yazısınız da inceleyin isterseniz.
http://www.brucelawson.co.uk/2016/on-the-proposed-opera-buy-out/ -
Biraz daha kullanışlı indirme yöneticisi istiyorum. Nerdeyse tüm tarayıcılardaki indirme yöneticileri çok basit ve kullanışsız, indirme sırasında bağlantı koptuğunda hiçbiri dosyayı kaldığı yerden indirmeye devam edemiyor ve bizi IDM gibi ücretli indirme yöneticilerini kullanmak zorunda bırakıyorlar, bu yüzden ben biraz daha kullanışlı bir indirme yöneticisi istiyorum, en azından bağlantı koptuğunda indirmeye kaldığı yerden devam edebilmeli ve chromedaki gibi aktif indirmeleri gösteren bir bar olmalı, chromede aktif indirmeler altta bir bar üzerinde gözüküyordu, onun gibi birşey istiyorum, aslında istek çok ama zaten arkadaşlar çoğunu belirtmişler, herkes Opera 12'deki özelliklere hasret, tabi daha modern ve daha kullanışlı haliyle ve bunu Vivaldi'den beklemekteyiz.
Bununla ilgili çeşitli talepler var , final sürümü sonrasında daha da geliştirilecektir. Bu şekilde kalmayacak ama