Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
Vivaldi Browser' dan beklediğimiz, istediğimiz özellikleri yazabileceğimiz bir başlık iyi olur diye düşündüm. :oops: Şimdilik aklıma gelen istediğim özellikler : - Posta özelliği. İçersinde tabiki RSS takip özelliği de olmalı. - Hızlı Erişim' de daha fazla özelleştirme seçeneği. Örneğin istediğimiz ikonu vb. HE pencerelerine ekleme. - Notlar özelliği geliştirilerek içerisine etkinlik, görev ekleme gibi özelliklerle beraber bir de hatırlatıcı eklenmeli. Şimdilik aklıma fazla bir şey gelmiyor. Kullandıkça, aklıma geldikçe eklerim.
-
Vivaldi Browser' dan beklediğimiz, istediğimiz özellikleri yazabileceğimiz bir başlık iyi olur diye düşündüm. :oops:
Şimdilik aklıma gelen istediğim özellikler :
-
Posta özelliği. İçersinde tabiki RSS takip özelliği de olmalı.
-
Hızlı Erişim' de daha fazla özelleştirme seçeneği. Örneğin istediğimiz ikonu vb. HE pencerelerine ekleme.
-
Notlar özelliği geliştirilerek içerisine etkinlik, görev ekleme gibi özelliklerle beraber bir de hatırlatıcı eklenmeli.
Şimdilik aklıma fazla bir şey gelmiyor. Kullandıkça, aklıma geldikçe eklerim.
Hepsi için kısaca planlandı diyebilirim
Sadece notlar kısmı için biraz daha detaylı bilgi verirsen bunu rapor olarak sunalım.Ha bir de bu taleplerini tekrar vivaldi üzerine yazmasnı isteyeceğim. Bir bildirim sistemi açacağız çok yakında…
-
-
- Notlar özelliği isteğim hakkında tam nasıl detay verebilirim bilmiyorum ama aklımda hep OneNote vb.var..En az onlar gibi olabilse. Pek çok not düzenleme özelliği olsa.
- Sağ tık menüsüne notlara gönder özelliği.
- RSS-Mail özelliğinin içerisine bile notlara gönder seçeneği eklenebilir. Örneğin okuduğumuz RSS haberlerini seçip notlara gönderebilmek.
- Bir siteden seçip kısa not alınca o sayfanın bağlantısıyla beraber eklenmesi. Notlar üzerinden tıklayınca doğrudan siteye gidebilme.
- Panelden notlar ikonuna tıklayınca iki menü seçeneği açılsa mesela : Panelde göster veya yeni sekmede göster gibi.
- Notlar içerisine belki bir takvim eklenebilir. Bu takvim üzerinden hatırlatmalar eklenebilir. Örneğin iki seçeneğimiz olur notlara eklemekle ilgili : Standart olarak ekleme veya bu notu takvime ekle. Takvime ekle dediğimizde bizi takvim sekmesine yönlendirir ve bizde ilgili tarihi seçer ekleriz. İsteğe göre bu notu bana şu tarihte hatırlat deriz.
- Tabi en önemlisi eşitleme. Ve bana ait bir notlar sayfam olmasını isterim nette.
- Sosyal medyacılar için otomatik paylaşma özelliği. Twitter'da paylaşmak için not alırım ve bunu şu saatte twitterda, facebookta vb. paylaş derim ve otomatik olarak paylaşılır.
Hani şöyle tam teçhizatlı bir notlar istiyorum. Olursa en az bir eklentiden kurtulabilir ve bir programdan beni kurtarır vivaldi.
Şimdilik aklıma bunlar geldi. -
Birlikte Aç
Arama motoru ekleme
İsteğimiz uygulamaları panele ekleme
Gizli sekme -
Epey detaylı yazmışsın teşekkürler.
-
Eski Opera'da vardı. Bir bağlantı üzerine sağ tıkladığımızda AÇ seçeneği vardı ve bağlantıyı mevcut sekmede açıyordu. Bu da ufakta olsa özelliktir bulunsun. İşime yarıyordu.
-
Sekme Gruplamayla ilgili iki öneri :
-
Bir sayfa içerisinden bir linke tıklayıp yeni sekmede açtığımız da o sekme otomatik olarak mevcut sekme ile gruplansın(isteğe göre ayarlardan aktif edilecek şekilde).
-
Sayfa içinde bir bağlantıya yeni sekmede açmak için sağ tıkladığımızda menü seçenekleri arasında ''Yeni sekmede aç ve gruba ekle'' gibi bir özellik te olabilir.
-
-
Sekme Gruplamayla ilgili iki öneri :
-
Bir sayfa içerisinden bir linke tıklayıp yeni sekmede açtığımız da o sekme otomatik olarak mevcut sekme ile gruplansın(isteğe göre ayarlardan aktif edilecek şekilde).
-
Sayfa içinde bir bağlantıya yeni sekmede açmak için sağ tıkladığımızda menü seçenekleri arasında ''Yeni sekmede aç ve gruba ekle'' gibi bir özellik te olabilir.
İkinci çok mantıklı gelmedi bana ve birinci ile aynı gibi. İlkini özellik isteği olarak raporladım ama.
VB-2926 -
-
Opera Turbo veya benzeri bir özellik.
-
Öncelike bildirimler için teşekkürler. Şimdi gelelim cevaplara
@byyoviz:
mail ve rss (en az opera 12x işlevselliğinde olmalı)
E-posta üzerinde çalışılıyor. RSS'de istenilen özelliklrde listeli halde.
@byyoviz:
sağ tık menüsünde Notlara ekle ve notlardan ekleme özelliği
Bu notlara ekle olarak Win'de var diğer sürümlerde ekli olmayabilir ama eklenecek. Notlardan ekle de bilinen bir sorun.
@byyoviz:
arka planda aç seçeneği,
oturum kaydetme özelliği (değişik isimlerle),Her ikisi de biliniyor
@byyoviz:
12x tarzı parola yöneticisi (chrome tarzı değil) ctrl+enter ile iş bitecek.
Bunun için bir talep açtım.
@byyoviz:
Bunlar kilit özellikler benim için. bunlar olduğunda eski operayı yeni operayı bırakıp(aylardır ikisini bir kullanıyorum, ikiside 24 saat açık) direk vivaldi'ye geçerim diğerözellikleri beklemeden. diğer özelliklere gelince
Hemen bekleriz
@byyoviz:
içerik engelleme.
sayfalara kendini farklı bir tarayıcıymış gibi tanıtabilme.
sayfa görümü için yetkili modu ve kullanıcı modu diğmesi (bu da çok işe yarıyor yeri geldiğinde.)Eklenecektir sanırım.
@byyoviz:
sol paneldeki linkler kısmı toplu link seçmem gereken yerlerde çok işe yarıyor eski operada.
Biliniyor.
@byyoviz:
sayfaya sağ tıkladığında çıkan "site tercihleri" yine çok işime yarayan özelliklerden birisi
Bu da bilinen ve istenen bir özellik.
@byyoviz:
speed dial sütun ve satır sayısı seçebilme,
Özelleştirme arttırılacaktır.
@byyoviz:
üst menüde görünen yer imleri menüsü (solda tıklamayla açılan menü şeklini oldum olası sevmedim ve vivaldi'yi kurduktan sonraki ilk yaptığım iş menü çubuğu varmı kontrol etmek oldu zaten )
Bunu bilemiyorum.
@byyoviz:
görünüm çubuğu daha doğrusu görünüm çubuğundaki sayfada bul kutusu, en aktif kullandığım özelliklerden. 2-3 dakikada bir ctrl+f yapmak insanın canını sıkıyor. (opera 12x kurduktan sonra ilk yaptığım iş bu menüyü sabitlemektir her zaman)
Yeri gelirse bildiririm.
@byyoviz:
görüldüğü üzere yazdıklarım hep 12x özellikleri. ilk önce bize hızlı ve sorunsuz, opera 12x işlevselliğinde vivaldi getirsinler, daha sonra ne innovasyon yaparlarsa yapsınlar ben vivaldi kullanmaya devam ederim
+1
-
Değişik hızlı erişim özelleştirme seçenekleri gerçekten hoş ve ilgi çekici olur, görünüme önem verenler için(misal ben). Hızlı erişim pencerelerine kendi logolarımızı,resimlerimizi ekleme; arkaplan resmi ekleme, hızlı erişim pencerelerini hızlıca büyütüp küçültme, arkaplan resimleri için daha fazla müdahele yetkisi(konumu ayarlamak için), hızlı erişim içindeki sekmelerin(grupların) her biri için ayrı arkaplan ekleyebilme, win8 deki tiles(deniyordu sanırım) gibi hızlı erişim pencerelerinin boyutlarını bağımsız olarak ayarlayabilme. Örneğin en sık tıkladığımız sitenin penceresi daha büyük olurken diğerleri daha küçük şekilde dizebilme. gibi gibi
-
Öyle görünüyorki bu listedeki bir çok şey,n eklenmesine beraber tanıklık yapacağız.
-
Vivaldi iyi başladı ve umarın kullanıcıları fazla bekletmeden özlediğimiz tarayıcıyı ortaya çıkarırlar. Yeni Opera'dan biliyorum 0'dan başlayıp bu kadar süre beklememize rağmen doğru düzgün bir şey göremedik. Umarım Vivaldi de böyle bir şey olmaz.
-
Şu adres çubuğundaki yükleme/ilerleme durumu biraz daha belirgin olsa hoş bir görüntü olur. Ya da belki yine sekme rengiyle uyumlu bir renk te olabilir.
Attachments:
-
Bu gibi şeyler kullanıcı tarafından kolayca css ile değiştirilebiliyor.
-
Öyle görünüyorki bu listedeki bir çok şey,n eklenmesine beraber tanıklık yapacağız.
Ne de güzel olacak ama değil mi:)
-
@Zafer:
Merhaba,
Bende bir Firefox kullanıcısı olarak "Yapıştır ve git" ve düz yazı şeklinde yazılan bağlantılarda da sağ tıklandığında yeni sekmede açabilme özelliğinin olmasını isterim.
Ayrıca adres çubuğunun yanındaki hızlı arama bölümü genişliği ayarlanırsa güzel olur. Gerçi bu zaten eklenecektir sanırım.
Ayrıca kesinlikle tam Linux desteği benim için çok önemli, umarım güzel bir tarayıcı ortaya çıkarTümü planlananlar arasında var.
"Tam linux desteği" derken neyi kastediyorsunuz? Farklı kurulum seçenekleri mi? -
Vivaldi iyi başladı ve umarın kullanıcıları fazla bekletmeden özlediğimiz tarayıcıyı ortaya çıkarırlar. Yeni Opera'dan biliyorum 0'dan başlayıp bu kadar süre beklememize rağmen doğru düzgün bir şey göremedik. Umarım Vivaldi de böyle bir şey olmaz.
bu bir anlayış meselesi ve Vivaldi'nin başında kimin olduğuna dikkatinizi çekerim
Şu adres çubuğundaki yükleme/ilerleme durumu biraz daha belirgin olsa hoş bir görüntü olur. Ya da belki yine sekme rengiyle uyumlu bir renk te olabilir.
Bununla ilgili bir iyileştirme yapıldı diye biliyorum. Yeni sürümü bekleyiver. :whistle:
-
Şu eski PC me SSD yiyi de ekleyeyim de performans sorunum kalmasın. Vivaldi nin tadını çıkaralım. Yakında :woohoo:
-
10 yıllık bi operacı olarak hemen yükledim ve foruma üye oldum.
TP olmasına rağmen gelecek vadediyor browser.Benim istediğim sağ altta genişliğie sığdır ve cachedeki imajları kullan özelliğinin gelmesi.
Şimdilik ilk göze çarpan bu.Birde blog için önceki my.opera'da TR'den üye olmuş blogları görebiliyorduk bu şekilde bi kısayol güzel olurdu.
İyi çalışmalar.