Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
hızlı bir VPN çözümü güzel olurdu.
Spotify account'umuzu bağlayıp, tarayıcıyı açtığımızda bizi müzikle karşılasa da güzel olur.bu arada arkadaşlar, Vivaldi'ye chrome eklentilerini yükleyebiliyorsunuz ve sorunsuz çalışıyor. :woohoo: :woohoo: :woohoo:
-
hızlı bir VPN çözümü güzel olurdu.
Spotify account'umuzu bağlayıp, tarayıcıyı açtığımızda bizi müzikle karşılasa da güzel olur.İlginç …ama neden olmasın
-
@ShadyMM:
Bana yavaş geldi siteleri açma hızı, hızlandırılırsa iyi olur, şifreler bölümünde bulamadım şifreleri kayıt etme diye bir kutu falan. Tarayıcı üzerinde opera turbo tarzı bir proxy programı eklenmeli, ek bir proxy programına ihtiyacın ortadan kalkması için bi nebze.
Performans sorunları halen çözülmüş değil.
Şifrelerin kaydedilmesi ile ilgili bir ayar henüz yok, varsayılan olarak kaydetme aktif, ama eklenecek bu ayar.
Proksi uzun vadeli bir konu olabilir… -
Whatsapp web ile çalışmıyor. Sırf bu yüzden tamamıyla vivaldiye geçemiyorum.
-
Whatsapp web ile çalışmıyor. Sırf bu yüzden tamamıyla vivaldiye geçemiyorum.
Bilinen bir sorun ve üzerinde çalışılıyor.
-
forumda yeni oldugum için daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama benim de gördüğüm, arayıp da bulamadığım birkaç özellik var.
-seçili bir metni sürükleyerek "yeni sekmede" arama yapmak
-normal arama yaparken arama önerileri çıkmıyor. bu beni çok şaşırttı ayarları baya kurcaladım lakin bulamadım.
-whatsapp web i zaten belirtmişler, geçen gün girebildim nasıl olduysa ama şuan yine girmiyor. garip..
-sekmeleri sağa sabitledim daha kullanışlı oldu ama otomatik gizleme eklenmeli, sayfada çok yer kaplıyor. mouse i sağ kısma getirdiğimizde otomatik tekrar görünecek birşey olsa harika olur, windows görev cubugunu da oyle kullanıyorum gayet kullanışlı birşey. atacağım ss bununla ilgili..
-malumunuz mouse daki orta tuş yeni sekmede açıyor, adres cubugunun solundaki geri tusunda da bu işlev çalışsa harika olur.
-bi tane daha vardı ama unuttum aklıma gelince eklerimteşekkürler..
Attachments:
-
Dikkate alınabilir elbette ama ben hiç kullanmadım. Bir talep açarsanız takip ederiz.
-normal arama yaparken arama önerileri çıkmıyor. bu beni çok şaşırttı ayarları baya kurcaladım lakin bulamadım.
Aram önerileri desteklenmiyor. Eklenip eklenmeyeceği de belli değil. Teknik olarak değil de yönetimsel olarak alınacak bir karar gibi aslında.
-whatsapp web i zaten belirtmişler, geçen gün girebildim nasıl olduysa ama şuan yine girmiyor. garip..
Bu konu tamamen whtsapp tarlı kaynaklanıyor. Sniffing uygulanıyor. Birkaç yama denemesi yapıldı ama işe yaramadı. İlk sayfa yüklenmesinde çalışıyor fakat sonrasında çalışmıyor. Konu biliniyor ve ben sıkı bir takipçisiyim merak etmeyin:)
-sekmeleri sağa sabitledim daha kullanışlı oldu ama otomatik gizleme eklenmeli, sayfada çok yer kaplıyor. mouse i sağ kısma getirdiğimizde otomatik tekrar görünecek birşey olsa harika olur, windows görev cubugunu da oyle kullanıyorum gayet kullanışlı birşey. atacağım ss bununla ilgili..
Bu da dikkate alınabilir elbette…
-malumunuz mouse daki orta tuş yeni sekmede açıyor, adres cubugunun solundaki geri tusunda da bu işlev çalışsa harika olur.
Bahsettiğini tuş "geri" tuşu ve fare orta tuşu ile aynı davranışta olması mantıklı değil.
-bi tane daha vardı ama unuttum aklıma gelince eklerim
teşekkürler..Biz teşekkür ederiz.
-
Dikkate alınabilir elbette ama ben hiç kullanmadım. Bir talep açarsanız takip ederiz.
–daha önce kullandığım tarayıcıda sık kullanıyordum, gayet pratik oluyor talep derken yeni konu mu açmalıyım bununla ilgili?-malumunuz mouse daki orta tuş yeni sekmede açıyor, adres cubugunun solundaki geri tusunda da bu işlev çalışsa harika olur.
Bahsettiğini tuş "geri" tuşu ve fare orta tuşu ile aynı davranışta olması mantıklı değil.
–burası yanlış anlaşılmış sanırım geri tuşuna orta tuş ile tıkladığımızda bi önceki sayfanın yeni sekmede açılmasını kasdetmiştim. bu da gereksiz bir özellik gibi görünüyor ama gerektiğinde de hayat kurtarıyor--unuttugum şeyi de şimdi hatırladım, mouse kısayolları özelleştirilebilir ve daha detaylı işlemler olsa çok daha iyi olur. mouse hareketleriyle en çok sekme kapatmayı kullanıyorum şuan bunun yanında mesela sayfanın sonuna/başına gitme kısayolu da pratik oluyor. bunun gibi birkaç özellik.. buna örnek olarak bir ss ekliyorum tarayıcı ismini göstermeden
Attachments:
-
Fare oku ileri geri tuşlarının olduğu bölgede iken fare tekeri ile "ileri - geri" yapabilsek çok mu gereksiz olur. Farenin sol tuşunun ömrünü uzatmak açısından faydalı olacağını düşünüyorum
-
bir şey daha eklemek istiyorum. şuanda karşılaştığım bir sorun, çoğu tarayıcıda yok bu özellik fakat opera ve bundan önceki kullandığım tarayıcıda vardı. indirme yöneticisi.. saatlerdir 3.69gb lık bir dosyanın inmesini bekliyorum 3.60gb oldu tarayıcı çöktü şimdi indirmeye baştan başmak zorundayım… tarayıcı kapandıgında indirmeye devam edebilme eklenmeli. :dry:
Attachments:
-
Merhaba,
- Daha iyi speed dial (hızlı erişim yönetimi olabilir)
- bağlantının üzerine elindiğinde neden chrome ve diğer tarayıcılardaki gibi adresi göstermiyor aşağıda sağda ya da solda? ve o adres göstergesinin de chrome daki gibi üzerine gelindiğinde sağa ya da sola kaçması gerekir.
- daha iyi bir indirme yöneticisi olabilir
- henüz tam Türkçeye çevirilmemiş. (forum ve siteler de ayn şekilde)
- bir de kararlı (stabil) sürüm tam olarak ne zaman çıkıyor? net bir tarih var mı?
-
Merhaba,
Hızlı başlangıç sayfası özelleştirmeleri olacak ama bunun için biraz daha beklemeniz gerekecek.
- bağlantının üzerine gelindiğinde neden chrome ve diğer tarayıcılardaki gibi adresi göstermiyor aşağıda sağda ya da solda? ve o adres göstergesinin de chrome daki gibi üzerine gelindiğinde sağa ya da sola kaçması gerekir.
Adres göstergesi durum çubuğu üzerinde görünüyor. Son sürümlerde bunu kapatıp "üzerinde gelindiğinde göster" şeklinde bir ayar eklendi.
- daha iyi bir indirme yöneticisi olabilir
Bununla ilgili de çalışmalar olacak.
- henüz tam Türkçeye çevirilmemiş. (forum ve siteler de ayn şekilde)
Çeviriler devam ediyor. Tarayıcı çevirileri şu an güncel (tabii sizdeki sürümlerde henüz değil, son derlemeyi bekleyin) Forumayrı bir konu kendi sistemimize geçince o da hallolur. Web sayfasındaki çevirilerde yapılıyor.
- bir de kararlı (stabil) sürüm tam olarak ne zaman çıkıyor? net bir tarih var mı?
Maalesef henüz bir tarih yok şu an ama çok da uzun sürmeyecektir…
-
Fare oku ileri geri tuşlarının olduğu bölgede iken fare tekeri ile "ileri - geri" yapabilsek çok mu gereksiz olur. Farenin sol tuşunun ömrünü uzatmak açısından faydalı olacağını düşünüyorum
Bir şey diyemedim buna
-
Bir şey diyemedim buna
Aslında benzer bir özellik fare oku sekmelerin üzerindeyken çalışıyor. Onu fark ettiğimde böyle bir özellikte olabilir diye düşündüm.
-
Maxthon kullanıyordum, ram sorunu yüzünden Vivaldi'ye geçtim. Çok iyi bir arayüzü var. Vivaldi'ye devam etmek isterim ancak Maxthon'da sık sık kullandığım birkaç özellik Vivaldi'de yok. Eklenti mağazasında olan özellikler ihtiyacımı ya tamamen karşılamıyor ya da çalışmıyor.
Tarayıcıya entegre edilmesini istediğim özellikler:
1-) Kaynak Koklayıcı: Maxthon'u sevmemin başında bu özellik gelir. Bir web sayfasındaki tüm resimleri, gömülü video ve ses dosyalarını ayıklıyor ve istediğini indirebiliyorsun. Ok.ru'dan bile dosya çekiyor. Bunu mutlaka ekleyin. Mağazada ihtiyacımı karşılayan bir eklenti yok.
Görsel: http://i.hizliresim.com/JnlRrB.png2-)Maxthon yakala: Bir sayfanın istediğimiz bölgesini veya sayfanın tamamını -scrollun inebildiği yere kadar- resim olarak alabiliyordum. Mağazada ihtiyacımı karşılayan eklenti bulamadım. Bulduklarım da Maxthon kadar basit değildi ve çalışmadı.
3-) Maxthon Mute: Tarayıcıyı açtığımda sol alt bölümünde bir "ses simgesi" var. Bu simgeye tıkladığımda bütün sayfalarda ses açılır/kapanırdı. Bunu mağazada buldum: https://goo.gl/Nr4Ov3 Tarayıcıya entegre edilse iyi olurdu.
4-) Metinleri veya linkleri sol tık ile sürükleyerek yeni sekmede açabilirsek süper olur. Maxthon'da sık kullandığım bir özellik.
-
Merhaba,
Hızlı başlangıç sayfası özelleştirmeleri olacak ama bunun için biraz daha beklemeniz gerekecek.
Ne kadar belmemeiz gerekecek?
- bağlantının üzerine gelindiğinde neden chrome ve diğer tarayıcılardaki gibi adresi göstermiyor aşağıda sağda ya da solda? ve o adres göstergesinin de chrome daki gibi üzerine gelindiğinde sağa ya da sola kaçması gerekir.
Adres göstergesi durum çubuğu üzerinde görünüyor. Son sürümlerde bunu kapatıp "üzerinde gelindiğinde göster" şeklinde bir ayar eklendi.
Ben defalarca karıştırdım ayarları ancak göremedim öyle bir ayar.
Maalesef henüz bir tarih yok şu an ama çok da uzun sürmeyecektir…
Tahmini süre?
-
Ayrıca 64bit te bile kasıyor açılış kapanış hızları çok yavaş. Chrome da 10 e yakın sekme açıkken bile tarayıcı çok hızlı açılıp kapanıyor şu an.
Bir de siz Türkiye birimi (temsilcisi) değil misiniz? İstenilen özellikler hakkında tartışmak gereksiz bence. Kullanıcı talep eder siz iletirsiniz onlar da yapmak isterse yapar. Aksi taktirde eğer onlar da sizin gibi düşünüyorlarsa ("gerek var mı?" mantığında) o zaman bu ürün umut vaad etmiyor demektir.
Yanlış mıyım? Teşekkürler. -
Maxthon kullanıyordum, ram sorunu yüzünden Vivaldi'ye geçtim. Çok iyi bir arayüzü var. Vivaldi'ye devam etmek isterim ancak Maxthon'da sık sık kullandığım birkaç özellik Vivaldi'de yok. Eklenti mağazasında olan özellikler ihtiyacımı ya tamamen karşılamıyor ya da çalışmıyor.
Tarayıcıya entegre edilmesini istediğim özellikler:
1-) Kaynak Koklayıcı: Maxthon'u sevmemin başında bu özellik gelir. Bir web sayfasındaki tüm resimleri, gömülü video ve ses dosyalarını ayıklıyor ve istediğini indirebiliyorsun. Ok.ru'dan bile dosya çekiyor. Bunu mutlaka ekleyin. Mağazada ihtiyacımı karşılayan bir eklenti yok.
Görsel: http://i.hizliresim.com/JnlRrB.png2-)Maxthon yakala: Bir sayfanın istediğimiz bölgesini veya sayfanın tamamını -scrollun inebildiği yere kadar- resim olarak alabiliyordum. Mağazada ihtiyacımı karşılayan eklenti bulamadım. Bulduklarım da Maxthon kadar basit değildi ve çalışmadı.
3-) Maxthon Mute: Tarayıcıyı açtığımda sol alt bölümünde bir "ses simgesi" var. Bu simgeye tıkladığımda bütün sayfalarda ses açılır/kapanırdı. Bunu mağazada buldum: https://goo.gl/Nr4Ov3 Tarayıcıya entegre edilse iyi olurdu.
4-) Metinleri veya linkleri sol tık ile sürükleyerek yeni sekmede açabilirsek süper olur. Maxthon'da sık kullandığım bir özellik.
1- Kaynak kodlayıcı planlar arasında yok maalesef ama sayfa linklerini içeren (eski Opera'daki ) pencereler paneli planlanıyor. Sanırım bu da işe yarayacaktır.
2- Ekran görüntüsü alma işlevi dahil edilmeyecek bildiğim kadarıyla ama bunu yapan eklentiler mevcut sanıyorum. Lightshot ya da Awesome Screenshot yapıyor olmalı. Görüntü alma ile ilgili eklentilerin çalışmama sorunu biliniyor yakında çözülür.
3- Bu da yapılacak sanıyorum bir düğme ile ya da menü ile.
4- Metinleri seçip sağ klik ile aşağı çekerek yeni sekmede açabilirsiniz. Metinleri henüz desteklemiyor ama bu da eklenti ile yapılabiliyor sanıyorum. -
Merhaba,
- Ne kadar beklmemiz gerekecek?
- Ben defalarca karıştırdım ayarları ancak göremedim öyle bir ayar.
- Tahmini süre?
- Hızlı erişim özelleştirmesi final sürüm sonrasına kalır sanıyorum.
- Ayarlar/Görünüm/Durum Çubuğu ayarı var mı sizde. Hangi sürümdesiniz?
- Maalesef tahmin veremiyorum Ama 5-6 ay diyelim hadi
-
Ayrıca 64bit te bile kasıyor açılış kapanış hızları çok yavaş. Chrome da 10 e yakın sekme açıkken bile tarayıcı çok hızlı açılıp kapanıyor şu an.
Bir de siz Türkiye birimi (temsilcisi) değil misiniz? İstenilen özellikler hakkında tartışmak gereksiz bence. Kullanıcı talep eder siz iletirsiniz onlar da yapmak isterse yapar. Aksi taktirde eğer onlar da sizin gibi düşünüyorlarsa ("gerek var mı?" mantığında) o zaman bu ürün umut vaad etmiyor demektir.
Yanlış mıyım? Teşekkürler.64bit sürümü deneysel aşamada şu an 32 bit gibi verimli değil, kaldı ki normal sürümler de beta aşamasında. Açılış ve performansla ilgili bir takım sorunlar var halen ve çözülecektir ileride.
TR temsilcisi olarak kabul edebilrsiniz elbette ama ben ve arkadaşlarım resmi birer şirket çalışanı değiliz.
Bu başlık altında konuşulanlar karşılıklı fikir alışverişleri diyelim. Özellik ekleme noktasında karar geliştiricilere ait bizler eğer benzer bir talep tok ise ve eklenebileceğini düşündüğümüz bir şey ise talep açıyoruz. Yoksa sizler de doğrudan hata raporunu kullanarak da yeni özellik talep edebilirsiniz.