Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
opera'da bir ara modern kutucuklar gelmişti sonraki sürümde gitmişti. o tarz başlangıç ekranı olsa kesinlikle vivaldi vazgeçilmezim olur. elbette görüntü öncesinde asıl gereklilik eklenti desteği gelmesi. eklenti desteği olmasa bile, adguard tarzı reklam engelleyici ya da browsec tarzı vpn eklentisi gelmeli.
Bahsettiğiniz modern görünüm ile kastettiğiniz nedir, hatırlayamadım…
Reklam engelleme için basit bir reklam engelleyici var Vivaldi'de (durum çubuğu/sayfa eylemleri düğmesi/content blocker) onu deneyebilirsiniz.
Yahut Chrome mağazasındaki reklam engelleyicileri (adguard gibi) yükleyerek kullanabilirsiniz. -
Coast tarzı hızlı erişimden bahsediliyor. Gerçekten farklı ve güzel gösteriyor. Vivaldi'de de olmalı.
-
Vivaldi şu an site ön izlemeleri ve özelleştirilebilen (bu fikir şu an) hızlı erişim olarak devam ediyor…
-
Merhaba, sol üst köşedeki Vivaldi düğmesi yerine Chrome veya Firefox'ta sağ köşede duran 3 çizgili düğmeye benzer ama Vivaldi'ye özgü, daha minimal, göze hoş gelen bir değişikliğe gidilebilir. Opera ve Vivaldi'yi kullanmama sebebim bu tarz düğmeler diyebilirim.
-
CTRL + Sağ / Sol muhabbeti düzeldi şükür. Çok makbule geçti, teşekkürler.
Onun yanı sıra olmasını istediğim iki eksiklik daha var. Bunlardan biri, tab tiling esnasında açık olan tab'lerin yeri ve boyutunu değiştirebilmek. Kimi zaman buna gerçekten ihtiyaç olabiliyor.
Bir diğeri de, herhangi bir tab'i çubuktan çekip çıkardığımızda yeni ve ayrı bir pencere olarak açıkması süper olurdu. ve elbette senkronizasyon; ama ekibin onun üzerinde çalıştığını biliyoruz zaten. (:
-
Merhaba, sol üst köşedeki Vivaldi düğmesi yerine Chrome veya Firefox'ta sağ köşede duran 3 çizgili düğmeye benzer ama Vivaldi'ye özgü, daha minimal, göze hoş gelen bir değişikliğe gidilebilir. Opera ve Vivaldi'yi kullanmama sebebim bu tarz düğmeler diyebilirim.
Belli bir aşamadan sonra düğme özelleştirme imkanı olacağını düşünüyorum.
-
CTRL + Sağ / Sol muhabbeti düzeldi şükür. Çok makbule geçti, teşekkürler.
Onun yanı sıra olmasını istediğim iki eksiklik daha var. Bunlardan biri, tab tiling esnasında açık olan tab'lerin yeri ve boyutunu değiştirebilmek. Kimi zaman buna gerçekten ihtiyaç olabiliyor.
Bir diğeri de, herhangi bir tab'i çubuktan çekip çıkardığımızda yeni ve ayrı bir pencere olarak açıkması süper olurdu. ve elbette senkronizasyon; ama ekibin onun üzerinde çalıştığını biliyoruz zaten. (:
Bunların hepsi sırada en kısa zamanda ekleyeceklerdir.
-
Evet sadece biraz daha zaman vermek gereli
-
Birçok tarayıcı kullandım. Şu anda Torch kullanmaktayım. Torch'dan Vivaldi'ye geçerken alışamadığım üç şey oldu;
Torch, içinde bir torrent istemcisi ile geliyor. İstediğim bir anda torrent dosyasını ek programa ihtiyaç duymadan açabiliyorum. Bu özellik eklenmeli.
[attachment=1178]EkranAlnts.jpg[/attachment]
Torch'un bir güzel yanı da MediaGrabber denilen özellik. Her ne kadar .aac gibi bir formatta indirse de özellikle de şarkı indirirken pratik oluyor. Ayrıca tarayıcının indirme hızlandırıcısı ile entegre olduğu için hızlı iniyor.
[attachment=1179]EkranAlnts2.jpg[/attachment]
Bir de indirme hızlandırıcı eklenmeli. Opera bu konuda iddialıydı. Torch'da ise 3 kat hızlı indirebiliyordum dosyaları.
Son olarak, Vivaldi düğmesi çok küçük ve basıldığında çıkan menü bana IE'yi hatırlattı. Yenilenirse daha güzel duracaktır. Bu konuda UC Browser türü bir yenilik yapılırsa çok güzel duracaktır diye düşünüyorum.
Not: Üst bar'ın renginin neye göre değiştiğini anlamadım. Yardım ederseniz sevinirim.
Attachments:
, -
Merhaba,
-Torrent istemcisi planlarda var ama uzun vadede.
-İndirme yöneticisi konusunda bir şey diyemiyorum. İleride bu konuda bir şeyler yapılabilir belki ama yakın vadede olmaz bu. Benim açımdan bunun için birçok program olduğundan bu özelliğin geliştirilmesi çok elzem değil.
-Dizayn ile ilgili geliştirmeler devam ediyor.
-Sekme renkleri sayfa kodlarından alınmakta diye hatırlıyorum ama @greench daha net bir bilgi verebilir. -
Açıkçası menuler ile ilgil pek çok sıkıntı var. Bu yüzden çok zaman geçmeden değiştireceklerini düşünüyorum.
Renk ise sitenin temasına göre belirleniyor.
-
Şu sekme renklendirme olayını sadece sekme ile sınırlandırsalar çok iyi olacak gibi sanki. Uzun süre bakıınca gözler gidiyor benim.
-
yandex.browser'dan alışık olduğum, hâlâ arada aradığım bir özellik var.
ya.br'da bir kelimeye çift tıklayınca doğrudan yandex.translate'ten türkçe karşılığı geliyordu. kimi zaman oldukça hayat kurtaran bir özellikti bu benim için. eh, vivaldi'nin kendi çeviri/sözlük servisi yok; ancak yine de bunun bir çözüm yolu bulunabilir belki.
en azından opera 12'de olduğu gibi kelimeye çift tıkladığımızda, bir kez de sağ tuşa tıklama gereği duyulmadan menü açılsa; oraya da dilediğimiz arama motorunu/sözlüğü vb. ekleyebilsek… ona da razıyım. hatta daha iyi olur. (:
-
Ben de buna benzer özellikler istiyorum. Muhtemelen eklenti desteği tam olarak geldiği zaman(şu an sorunları var) bununla ilgili eklentiler Vivaldi ile ilgili kullanılabiliyor olacak.
-
CSS düzenlemesi ile sınırlandırılabiliyor olması lazım ama biraz uğraşmak ve bulmak gerekiyor rengi belirleyen şeyi.
-
Otomatik sekme gruplandırma güzel bir özellik olabilir. Örneğin; bir sayfa içinden açılan bağlantılar otomatik olarak ana sekme ile gruplandırılabilir. Tabi ayarlardan aktif-pasif edilebilmeli.
Bir de gruplandırılan sekmelerin sağına eski opera daki gibi bir ok simgesi olması iyi olabilir. -
Bunu bildirmiştim.
-
Otomatik gizlenen yer imi çubuğu.
Yer imi çubuğu, fare adres satırı hizasına gelinceye dek otomatik gizlenip gizli olarak bekleyebilir. Böylece günümüzde yaygın olan wide screenin dikey olarak kullanıcıya sağladığı dar alanın tarayıcı tarafından kaplanmasının az da olsa önüne geçilebilir. -
Tarayıcı kilitleme özelliği getirilsin.
Örneğin tarayıcıyı açtığımızda şifre sorsun.
Örneğin bilgisayarın başından kalktığımızda belki bir kısayolla tarayıcıyı kilitleyebilelim. Aktif etmek için yine şifre sorsun.Sevgili UFUK,
Windows kullanıyorsan PC başından kalkarken Windows + L yaparsan zaten tüm bilgisayarı kilitlemiş oluyorsun. Tekrar oturum açıncaya (Windows hesabına ait parolayı girinceye) dek kimse bilgisayarında birşey yapamaz.
Linux'te ise CTRL + ALT + L kombinasyonu ile PC'yi kilitlemek mümkün.
Bence bu daha kesin bir çözüm..
-
cevabınız için teşekkürler.
master password'u kullanmamın sebebi verilerimin çalınması korkusu vs. değil zaten. evdeki bilgisayarım ortak ve tüm hesaplarımın (e-posta, facebook, twitter vs.) evdeki herkes tarafından ulaşılabilir olmasını istemiyorum sadece. bunun için de kayıtlı tüm parolalarımın diğer ev kullanıcılarından koruyacak tek bir şifre çok kullanışlı oluyor açıkçası. eklenirse hoş olur. eklenmezse de, eh yapacak bir şey yok. (:
aynen, çıkışta tüm verileri/geçmişi silmesinden bahsediyorum tarayıcının. ve evet, gizli pencere de işimi görecektir. olmadı eklentilerle idare edebilirim sanırım.
klavye konusunu da geçici olarak çözdüm sanırım. ctrl + shift + ileri/geri yön tuşuyla metinde ileri geri yapabiliyorum. yine arada elim alıştığından bir önceki sayfaya dönüyorum ama, bu durum çözülecektir sanırım.
Merhaba yigit,
Hem parolaları korumak hem de farklı bilgisayarda aynı sistemi kullanma için en iyi çözüm LASTPASS eklentisi. (veya benzeri; ama bildiğim kadarıyla bu en iyisi).
LastPass eklentisinin son sürümü 3.2.16 burada:
http://www.mediafire.com/download/ub65vce5z8vbtju/LastPass–Free-Password-Manager_v3.2.16.crx