Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
Diyelim bir yerimi eklemek istiyoruz fakat aynı siteye ait başka bir yerimi daha eklemişiz. Vivaldi bizi böyle bir durumda uyarsın ve ne yapmak istediğimizi sorsun: Varolanın yerine mi ekleyelim yoksa yeni yerimi olarak mı ekleyelim gibi.
-
@U.F.U.K Adres satırındaki ayraç simgesi kullanışlı değil mi?
-
@ShadyMM Bununla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. Ama çalışma başlarsa hızlıca sonuçlanabilecek bir şey. Bu kadar belirsizlik varken tahmini bir süre vermem doğru olmaz. @zahek
-
@greench Bununla ilgili alınana bir aksiyon yok şu an.
-
Web sayfalarını pdf vb. biçimlerde kaydedebilmek güzel olurdu.
-
@U.F.U.K Sayfayı yazdırmayı seçip, yazıcı olarak "PDF olarak Kaydet" seçeneğini seçerseniz, sayfayı PDF olarak kaydedebilirsiniz.
-
@ercellyildiz Yeni derlemelerde düzeltilmiş olacak.
-
Yer imleri çubuğuna eklediğimiz adreslere tıkladığımızda sekme çubuğunda bir sekme açmak veya aktif sekmeyi değiştirmek yerine Yer imleri çubuğu üzerinde ikinci bir sekme grubu gibi davransa nasıl olur.
-
Bu dediğiniz nasıl bir şey tam anlamadım. Yer iminden bir sekme açarken ikinci sekme grubu gibi davranması nasıl bir davranış?
-
@greench said in Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?:
Bu dediğiniz nasıl bir şey tam anlamadım. Yer iminden bir sekme açarken ikinci sekme grubu gibi davranması nasıl bir davranış?
Yer imi çubuğunda kayıtlı bir adrese tıkladığımızda mevcut sekmede o adrese gidiyor. Yada CTRL ile tıkladığımızda yeni bir sekmede açılır. Benim önerdiğimde ise yer imi çubuğu üzerinde tıklanan düğme ile sekme çubuğunda ne mevcut sekme adresi değişecek nede yeni bir sekme açılmayacak. Ama ilgili sayfa görünecek ve yer imi çubuğundaki düğme biraz genişleyerek sağ tarafında bir X kapatma simgesi belirecek.
-
@criminal1 said in Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?:
Vivaldi'de oturumum var sanıyordum ki bana mail adresimi göstermişti bir ara sync ediyor sanıyordum pc yi formatladım geri gelir nasıl olsa diye ayarların yedeğini almadım ne göreyim ? resmen hayal kırıklığı? tek tek eklentileri yüklemek ve ayarları yapmak nasıl koyuyor bir bilsen. Çözüm? Teşekkürler.
Aşağıdaki link pratik bir yöntem değil ama zor zamanlarda kurtarıcı olacaktır.
https://vivalditurkiye.com/blog/vivaldi-pfofili-sifirlama-veri-yedeklemeAz önce içi oldukça dolu olan bir hızlı erişim klasörünü açmak için fareyi hızlıca hareket ettirirken yanlışlıkla sildim. Neyse ki çöp seçeneği aklıma geldi de oradan geri alabildim. Fakat yanlışlıkla silme düğmesine tıklayıp doğrudan silinmelerin önüne geçmek için bir onay kutusu eklenirse nasıl olur?
-
@parduspars said in Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?:
İki sekme açıyoruz ikisinde de video açık. Aktif sekmedeyken diğerinin sesi otomatik kesiliyor. Bu güzel ancak ek olarak otomatik durdurma da eklense güzel olurdu. Diğer sekmeye geçtiğimizde sadece ses kısılmasın video veya müzik de otomatik olarak dursun. Tabi bir ayar konabilir, sadece ses kapansın, sekmeye geçtiğimde video/ses dursun gibi.
Bununla ilgili bir Page Visibility API var. Geliştiricilere bırakılmış bir özellik bu. Kullanıcı sayfaya bakmazken web geliştirici video'nun oynatılmasını duraklatabilir.
-
Eski Opera da (sürüm 12.18 ve öncesi) Sayfanın altında bulunan durum çubuğunda bulunan bazı özellikleri kaldırabiliyor ve bazılarını ise adres çubuğuna eklentilerin yanına taşıyabiliyordum. Böylece bir satırlık da olsa bir yer kazanımı oluyor ve kullanımı aşağıda olmasına göre daha kolay oluyordu.
Vivaldi de altta bulunan durum çubuğu özelliklerini yukarıya eklentilerin yanına taşıyabilmek yer tasarrufu ve kullanım kolaylığı için yararlı olabilir. Sonuçta Durum çubuğunda bulunan ekran görüntüsü almak yakınlaştırmak vs. eklenti sayılır.
-
Düzeltilmesi ve eklenmesini düşündüğüm hususları liste halinde ekiyorum. İnternet tarayıcıları benim için çok önemli artık vivaldi varsayılan tarayıcım. Geliştirilmesi çok işime gelir.
-"Hızlı Erişim" bölümünde yer imlerini klasörlere sürükleyip bırakamıyoruz.
-Açık bir sayfayı yer imlerine eklemek isteyince konumu listeden seçmek, uzun listelerde zor oluyor. örneğin bir dizin adının baş harflerini hızlıca yazarak bulabiliyoruz ama 2. veya 3. kelimeleri hedefleyerek dizin seçemiyoruz. bunun için bir arama kutusu olması gerekir. Ancak arama kutusunda getirilen klasörlerin hangi klasörler içinde olduğu da gösterilmeli. Farklı klasörlerde aynı isimi taşıyan klasörler karışıklık yaratabilir.
-Youtube gibi video siteleri için TV Cast seçeneği.
-Hızlı erişimde yer imi linki sağ tıklayarak düzenlenmiyor. düzenleme yöntemi uğraştırıcı, yer imi paneline gidip bulmak gerekiyor.
-Yer imleri için etiketler oluşturulabilse ve bu etiketler yer imi ve klasörlere verilebilse. yer imi aramasında bu etiketlere filtre mantığında (checkbox) seçerek -birden fazla filtreyi aynı anda seçmek- de sonuçları getirmek mümkün olurdu. Kabul etmek lazım ki bu çok özel bir istek ancak iç mimar olarak kullanmak isteyeceğim ve çok işimi görecek bir sstem olurdu bu.
-Yer imi eklerken açılan yer imi klasör listesine yeni klasör ekleme imkanı yok. (adres çubuğunda sağda)
-Medya oynatılan sekmelerde, duraklat, sonrakine geç gibi butonları sekme önizleme alanında verebilirsiniz.
-Açık olan bir web sayfasının linkini sürükleyerek hızlı başlata bırakamıyoruz. Genel olarak sürükle bırak mantığının daha çok yaygınlaştırılması lazım, chrome buna bizi çok alıştırdı.
-Açık olan bir web sayfasının linkini sürükleyerek o an kapalı olan (soldaki) yer imi paneline bırakamıyoruz. Üzerine sürükleyince panel açılabilir mesela.
-Chrome'de en çok yaptığım şey bir döküman okurken içindeki özel terimleri seçip sekme çubuğuna bırakırdım ve arama motorunda hemen arama yapılırdı. bunun olmaması beni sürekli bir sekteye uğratıuyor alışması zor.
Genel olarak yer imlerine erişimde sıkıntı yok denecek kadar az, ancak yer imi ekleme konusunda sıkıntılar var. -
-F2 ile yapılan aramalarda yer imi klasörlerine tıklayınca içindekileri açıyor bunun yerine yer imi klasörünü karşımıza getirmesi daha kullanışlı.
-Adres çubuğundaki urlyi sürükleyip masaüstüne bıraktığımızda chrome'de olduğu gibi windows masaüstünde web sayfası kısayolu oluşturmalı.
-Eklenen yer imlerini son eklenenlere göre görüntüleme imkanı olmalı. Geçmiş sayfasında takvimle çalışma mantığı yer imlerine de uyarlanabilir.
-Yapılan işlemi geri alma seçeneği genişletilmeli. Yer imlerini silince veya yerlerini değiştirince ya da isimlerini değiştirince bu işlemleri de geri alma imkanımız olmalı. -
Herhangi bir siteyi açmadan önce sertifikasını kontrol ediyor muhtemelen. Firefox ile açtığımda Ayrıcalık Tanıyıp siteye erişebiliyorum. Vivaldi ise ERR_FAILED hatası veriyor sadece.
Lütfen sertifika kontorolünü kapatılme ayarı olmalı, Firefox gibi. -
entegre mail
entegre whatsapp
entegre vpn
entegre reklam engelleyici -
Benimki biraz yüzeysel olacak ama vivaldinin logosundan rahatsız oluyordum bir süredir. Dışındaki kırmızı kısmını keserek kullanıyorum şimdi baya hoşuma gitti. En azından exenin içine böyle bir logo da gömülebilir.
http://www.filedropper.com/ico -
fatihk nın listesi benimkiyle aynı bir fark var
Sadece e-posta ve watsapp entegrasyonu ile sınırlı kalmayacak daha kullanışlı bir özellik olarak pin tab (türkçede tutuştur diye mi çevrili) özelliği içinde URL'nin domain dışına çıkmasını engelleseler epeyi birşeyi kurtarır.
Bu özellik e-posta entegrasyonu yerine ve çok sık kullandığım sayfalara erişmek için çok iyi olurdu. Bu haliyle pinned tab'ı denedim ama harici linke tıklanınca haliyle pinlenen adres kayboluyor.
Her halükarda e-posta entegrasyonunun Vivaldi için bir dönüm noktası olacağını düşnüyorum. Outlook'ta mesaj aramaktan gına geldi. Bekledim bekledim vivaldi m3 bi türlü çıkmadı. Şimdi Thunderbird kullanıyorum
@fatihk said in Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?:
entegre mail
entegre whatsapp
entegre vpn
entegre reklam engelleyici -
@fatihk reklam engelleyici şu anki snapshot versiyonlarında mevcut. mail ise geliyor, şu an yapımına devam ediliyor.