Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
Bu özellik eklendi ya da eklenmek üzere diye biliyorum. Çevirisini yapmıştım.
-
Genişliğe sığdır ve önbellek resimlerin kullanılması özellikleri konusunda net bilgim bulunmuyor.
Topluluk sayfası için öneriniz bence de yapılmalı.
-
Her şeyden önemlisi Vivaldi bize güvenlik ve gizlilik açısından ekstra hangi özellikleri sunacak? :whistle:
-
Hızlı Erişim' e birden fazla kategori/grup eklediğimizde bu gruplara fare tekerleği ile ulaşabilme veya hızlı erişimin kenarlarına sağ ve sol butonlarının konması iyi olabilir.
-
1-Video Downloader
2-Dahili Torrent Yazılım
3-popup (ayrı pencerede) video player
4-Fare Hareketleri
5-google chrome eşitleme
6-google chrome uzantılarını kullana bilme
7-kendi download manager ile kaldığınız yerden devem edebilme
8-ekran düzenleme aracı
8-reklam önleyici
9-dahili güvenlik yazılımı
not: bu özellikler Baidu Browserda var vivaldide olabilir…. -
1- Bu eklentilerle yapılabilecek bir şey.
2- Bu şu an planlarda yok. Ancak eklenti desteği geldiğinde bunu eklenti olarak ekleyebilirsiniz.
3- Eğer baidudaki gibi bir özellik istiyorsanız, pratikte ne gibi faydası olacağını tartışalım. Yeni özellik olarak ekleyelim. fikirlere açığız.
4- Fare hareketleri mevcut ancak geliştirilecek.
5- Chrome ile eşitlenmeyi opsiyonel olarak yapabilirler ileride. Vivaldi şu an kendi eşitleme sistemi üzerinde çalışıyor.
6- Bu gelecek.
7- Bu özellik zaten bulunuyor. Sorun mu yaşıyorsunuz?
8- Ekran görüntüsü alma işlemini mi kastediyorsunuz? Bu maddeyi anlamadım.
8-(ikinci) Reklam engelleyici şu an basit bir seviyede olsa da mevcut. İlerde daha da geliştirilecek.
9- Güvenlik konusu çok teferruatlı. -
Tarayıcı kilitleme özelliği getirilsin.
Örneğin tarayıcıyı açtığımızda şifre sorsun.
Örneğin bilgisayarın başından kalktığımızda belki bir kısayolla tarayıcıyı kilitleyebilelim. Aktif etmek için yine şifre sorsun. -
Hataları ve istediğiniz özellikleri http://vivalditurkiye.net/bildirim adresinden detaylı bir şekilde yazabilirseniz(Türkçe veya İngilizce) takip edilmesi çok daha kolay olur. Veya vivaldi'nin kendi hata bildirim sistemini de kullanabilirsiniz. (İngilizce)
-
Hataları ve istediğiniz özellikleri http://vivalditurkiye.net/bildirim adresinden detaylı bir şekilde yazabilirseniz(Türkçe veya İngilizce) takip edilmesi çok daha kolay olur. Veya vivaldi'nin kendi hata bildirim sistemini de kullanabilirsiniz. (İngilizce)
-
Bildirim sayfasına yazılacak kadar büyük bir özellik olmadığı için buraya yazıyorum :
Sekme sabitleme
-
Bildirim sayfasına yazılacak kadar büyük bir özellik olmadığı için buraya yazıyorum :
Sekme sabitlemeVB-459 biliniyor…
-
ilginiz için tşk.
2-torrenle işi olmayanlar için gereksiz gibi gelebilir devamlı birşeyler indiriliyorsa değerini o kişi çok iyi bilir
3- bir film yada maç izlerken tarayıcıdan ayırıp üste kalması sağlana biliyor buda işlevsel vede internetde gezinmeye olanak tanıyor (tv kartınız varmuş gibi…)
5-google eşitleme ile beraber kendi eşitleme sistemi de olabilir
8-ekran da bir bölümü kesip kullanmaya yarıyor gerçi eklenti olarakda yapılabiliyor -
- Gezinirken anonim kalmamıza yardımcı olması. Özellikle istediğim bu.
- "Vivaldi" düğmesi köşede çok ayrık duruyor. Yeri ya da tasarımı değişirse göze daha hoş gelebilir.
- "Hızlı ileri" "hızlı geri" ve "ana sayfa" benim hiç kullanmadığım tuşlar, bunları kaldırabilmem güzel olur.
- Speed Dial sayfasında genelde sitelerin simgelerini kullanıyorum. Tercihe göre ayarlanabilir olmalı. Çok kullanılan siteler için dahili bulundurulmalı, diğerleri için elle ayarlama yapılabilir. Arka plan resmi kişiselleştirilebilir olmalı. Bu sayfada hava durumu eklentisi de gayet kullanışlı oluyor.
- Sağ tık menüsünde tercüme seçeneği kesinlikle lazım.
- Sürükle-Bırak ile arama yapılabilmeli.
- Panel kişiselleştirilebilir olmalı. Kullanılmayan öğeleri kaldırılabilmesi gibi. Eklentilerde panelin üzerine konumlandırılabilir.
- Adres çubuğunu google için, sağ üstte ki kutuyu wiki için kullanmak istediğimde, adres çubuğundan arama yaptığımda diğeride google olarak değişiyor.
- Eklentilerde umarım çabucak gelir. Özellikle reklam engelleyiciler olmadan gezinmek can sıkıcı oluyor.
-
Merhaba istediklerinizin çoğu biliniyor ya da eklenecek şeyler.
Ben bir şey eklemek isterim tarayıcı su an geliştirici modda eklenrileei destekliyor. Reklam engelleme eklentisi ublocku da kullanabilirsiniz.
-
- master password,
- tarayıcıyı kapatınca geçici bilgilerin silinmesi,
- "ctrl + ileri" ve "ctrl + geri" tuşlarının sayfada ileri/geri olarak çalışması ve değiştirilememesi (değiştirilmiş görünse de etki etmiyor). editörüm ve şu üç satırı yazarken bile kaç kere geri geldiğimden yazdığım yazılar kayboldu.
tüm bu özellikler, şu an için firefox kullanmamın ana sebebi. gerçi chromium olmaması da firefox'un gönüllerdeki yerini garantiliyor. onun haricinde senkronizasyon da önemli elbette.
tüm bunlar vivaldi'de yer alsa ne güzel olurdu.
-
- master password
Bu özellik şu an yol haritasında yer almıyor. İlk etapta başka şeyleri eklemeyi düşünüyorlar. - tarayıcıyı kapatınca geçici bilgilerin silinmesi,
Gizli pencere özelliğininden bahsediyorsanız bu özellik gelecek. - "ctrl + ileri" ve "ctrl + geri" tuşlarının sayfada ileri/geri olarak çalışması ve değiştirilememesi (değiştirilmiş görünse de etki etmiyor).
Klavye konusunda haklısınız. Mağruf bir baksın olmadı hata kaydı oluşturur.
- master password
-
- master password
Bu özellik şu an yol haritasında yer almıyor. İlk etapta başka şeyleri eklemeyi düşünüyorlar.
Açıkçası bu özelliğin eklenmesi konusunda bir takım talepler var ama ana bir parola eklenmesi yönünde bir çalışma yok açıkçası. Parolalar bulunulan işletim sistemi sayesinde korunduğu için başkaları tarafından görünmesi zaten mümkün değil. Dolayısıyla sistemler çoklu oturum destekledikleri için bunu eklerler mi bilmiyorum.
- tarayıcıyı kapatınca geçici bilgilerin silinmesi,
Gizli pencere özelliğininden bahsediyorsanız bu özellik gelecek.
Talep edilen sanırım "çıkışta boşalt/temizle" tarzı bir özellik. Yakın planlarda yok sanırım ama buu yapan bir takım eklentiler var diye biliyorum. Bu özellik ileride eklenebilir sanırım.Tabii gizli pencere de aynı işlevi görecektir ve eklenmesi yakındır.
- "ctrl + ileri" ve "ctrl + geri" tuşlarının sayfada ileri/geri olarak çalışması ve değiştirilememesi (değiştirilmiş görünse de etki etmiyor).
Klavye konusunda haklısınız. Mağruf bir baksın olmadı hata kaydı oluşturur.
VB-4440 şeklinde bir sorun var Çağlar. Bu sayfadaki bir text alanı içerisinde yazılırken sol sağa gidişi engelliyor. Normalde bahsettiğiniz kısayollar çalışıyor. Ama doğrudan bununla alakalı mı bilemiyorum. Bu sorun çözülünce tekrar bakalım buna….
- master password
-
cevabınız için teşekkürler.
master password'u kullanmamın sebebi verilerimin çalınması korkusu vs. değil zaten. evdeki bilgisayarım ortak ve tüm hesaplarımın (e-posta, facebook, twitter vs.) evdeki herkes tarafından ulaşılabilir olmasını istemiyorum sadece. bunun için de kayıtlı tüm parolalarımın diğer ev kullanıcılarından koruyacak tek bir şifre çok kullanışlı oluyor açıkçası. eklenirse hoş olur. eklenmezse de, eh yapacak bir şey yok. (:
aynen, çıkışta tüm verileri/geçmişi silmesinden bahsediyorum tarayıcının. ve evet, gizli pencere de işimi görecektir. olmadı eklentilerle idare edebilirim sanırım.
klavye konusunu da geçici olarak çözdüm sanırım. ctrl + shift + ileri/geri yön tuşuyla metinde ileri geri yapabiliyorum. yine arada elim alıştığından bir önceki sayfaya dönüyorum ama, bu durum çözülecektir sanırım.
-
opera'da bir ara modern kutucuklar gelmişti sonraki sürümde gitmişti. o tarz başlangıç ekranı olsa kesinlikle vivaldi vazgeçilmezim olur. elbette görüntü öncesinde asıl gereklilik eklenti desteği gelmesi. eklenti desteği olmasa bile, adguard tarzı reklam engelleyici ya da browsec tarzı vpn eklentisi gelmeli.
-
cevabınız için teşekkürler.
master password'u kullanmamın sebebi verilerimin çalınması korkusu vs. değil zaten. evdeki bilgisayarım ortak ve tüm hesaplarımın (e-posta, facebook, twitter vs.) evdeki herkes tarafından ulaşılabilir olmasını istemiyorum sadece. bunun için de kayıtlı tüm parolalarımın diğer ev kullanıcılarından koruyacak tek bir şifre çok kullanışlı oluyor açıkçası. eklenirse hoş olur. eklenmezse de, eh yapacak bir şey yok. (:Tam buna benzer bir istek vardı ve hatta raporladım ama daha evvelki belirttiğim nedenler yüzünden pek rağbet görmedi bu istek.
aynen, çıkışta tüm verileri/geçmişi silmesinden bahsediyorum tarayıcının. ve evet, gizli pencere de işimi görecektir. olmadı eklentilerle idare edebilirim sanırım.
Sanırım bunu ekleyeceklerdir ileride.
klavye konusunu da geçici olarak çözdüm sanırım. ctrl + shift + ileri/geri yön tuşuyla metinde ileri geri yapabiliyorum. yine arada elim alıştığından bir önceki sayfaya dönüyorum ama, bu durum çözülecektir sanırım.
Şu an bakıyorlar buna.