Chrome webstore for extensions inaccessible?



  • When I try to get an extension from the Chrome webstore, I get a message across the window saying that my "connection is not private" – and I cannot get any further. What am I doing wrong? Am I doing anything wrong?


  • Moderator

    That's a new one. Can't think what you might be doing that could possibly cause that. Maybe some user who has seen/fixed such a problem could comment. But for my part, I've never seen or heard of it.



  • I am told that a connection is not possible because the web site uses HSTS. "Because such errors tend to be temporary", it is suggested that I try again later. It's ten days later now, and I still get the same message, also with today's update of Vivaldi.


  • Vivaldi Team

    Do you use some kind of proxy?



  • It must be something like that – even if I don't know how. Just now I made a fresh install of Vivaldi on my office computer (like the one I have at home), and here everything seems to run as it should.

    I had also made a fresh install at home, but there the same problem persisted. In any case it seems it's not just Vivaldi itself that is causing the problem.



  • I'm back home again, and this problem is driving me nuts. I have disabled anything that could interfere (anti-virus, etc.), and still I get the same error message (see the picture).
    Attachments:



  • Try with chromium or opera 3x to see if the problem persist with them



  • @The_Solutor:

    Try with chromium or opera 3x to see if the problem persist with them

    Great idea. You're right: the problem persists. Just the same.

    But it's an error message from within the browser (both Vivaldi and Chromium), which I do not get in the office. So should I assume that there is some problem between these browsers and my internet provider at home?



  • @watcher:

    But it's an error message from within the browser (both Vivaldi and Chromium), which I do not get in the office. So should I assume that there is some problem between these browsers and my internet provider at home?

    Yes. Maybe your router is messing up some packets
    .

    If you can you can try to tether from your Phone. But also sometimes just turning on and off the router does marvels… 😎



  • @The_Solutor:

    @watcher:

    But it's an error message from within the browser (both Vivaldi and Chromium), which I do not get in the office. So should I assume that there is some problem between these browsers and my internet provider at home?

    Yes. Maybe your router is messing up some packets
    .

    If you can you can try to tether from your Phone. But also sometimes just turning on and off the router does marvels… 😎

    Just now I tried Vivaldi in Linux in a virtualization environment on the Mac, and it works there. So it's not a Mac problem (since Vivaldi on the Mac in the office works fine), not a router problem, but obviously something specific for my Mac here at home – though I still have no idea what it could be. Even with anti-virus scanners etc. switched off, Vivaldi (and Chromium) refuse to allow me to get to the Chrome extension site.

    Sorry for sounding what seems to be a false alarm. But thank you all very much for giving my problem some thought and offering suggestions.



  • @The_Solutor:

    If you can you can try to tether from your Phone. But also sometimes just turning on and off the router does marvels… 😎

    That, my friends, may have been The Solution. I did not believe it (since the problem did not exist with Firefox / SeaMonkey / Safari), but now all the Chromium-based browsers (Chromium / Yandex / Vivaldi) work.

    I still don't understand why this affected the Chromium-based browsers and not Firefox / SeaMonkey / Safari… but in any case, Vivaldi is doing it's thing beautifully now.


 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.