Polska wersja językowa przeglądarki - uwagi
-
Hej @Saskatchewan!
Miło Cię widzieć z powrotem
Dzięki za wyłapanie tych błędów - już wprowadziłem poprawki.Pozdrowienia!
-
Brakuje spacji w menu przy przytrzymaniu przycisku kart w aplikacji mobilnej; powinno być "Nowa grupa kart":
-
@wojpawlik Poprawione, zmiana powinna się pojawić przy okazji następnej aktualizacji.
-
Proponuję zmianę nazwy funkcji "Przestrzenie robocze" na "Obszary robocze".
Troszkę krócej więc lepiej ta nazwa wygląda na paskach i może będzie mniej problemów z mieszczeniem tekstu w różnych miejscach. -
Czy da się to poprawić z poziomu tłumaczeń?
-
"Emotikona" trochę wyjeżdża poza okienko. Może lepiej zmienić na krótsze "Emotka"?
-
Cześć. Wyłapałem kilka brakujących tłumaczeń w dzisiejszej wersji stabilnej - 6.1.3035.51:
-
@ourostra Wszystko jest na ten moment przetłumaczone, ale przez niedopatrzenie parę tłumaczeń (również w innych językach) nie zostało na czas dodanych w najnowszej wersji. W niedługim czasie będziemy wypuszczać poprawkę do wersji stabilnej i powinno już być ok.
-
@pafflick Świetnie. Dzięki za informację
-
A co z moją propozycją? Będą obszary czy zostaną przestrzenie?
-
@Gregor Na ten moment zostają przestrzenie, ale nie wykluczam zmiany w przyszłości
-
@mozzer ok, ale potem może być coraz trudniej to wszędzie zmienić, dlatego napisałem o tym od razu jak to wyszło.
-
Przy zmianie ikony przestrzeni placeholder "Wklej tutaj dowolną emotikonę" jest trochę za długi przez co pole się "rozjeżdża". Może lepiej zmienić na "Wklej tutaj dowolną emotkę". Te kilka pikseli mniej powinno pomóc
-
Hej, zauważyłem kolejne tłumaczenie, które fajnie byłoby spróbować minimalnie skrócić (może "Pobierz mobilną wersję Vivaldi"?) bo wyjeżdża poza przycisk:
BTW. Sytuacja z mojego poprzedniego wpisu nadal występuje
-
I jeszcze tutaj angielska wersja zamiast polskiej:
-
Wszystkie błędy poprawione. Nie wiem dlaczego w menu kontekstowym karty jest to nieprzetłumaczone, bo ta pozycja jest już tam od jakiegoś czasu - ale to już zostało wcześniej naprawione i w obecnej wersji testowej (Snapshot) wyświetla się prawidłowo. Pozostałe zmiany zostaną uwzględnione przy następnych aktualizacjach.
-
@julek13 kochany każda która działa ,a tak na win 7 vivat mamy po angielsku bo okazuje się znowu ten sam błąd przed laty masz złą godzinę i nie wejdziesz do logowania:( myszy jecie w vivaldi czy jak? Polecam kaszankę i herbatę z imbirem!
-
Co?
-
"Wielkość miniatur szybkiego wybierania" zmieniłbym na "Wygląd szybkiego wybierania" lub "Miniatury szybkiego wybierania".
"Lista stron do przeczytania" zmieniłbym na "Strony do przeczytania" lub "Do przeczytania".
Brak tłumaczenia:
To bym zmienił na "Strona domowa" (Homepage, poza tym zbyt podobne do Strona startowa):
Przy okazji, czy ktoś wie, gdzie znajdują się te Ostatnie karty i zamknięte Grupy kart?
-
@Gregor Dzięki za wszystkie uwagi! W kolejnych wydaniach odpowiednie poprawki powinny być już uwzględnione.
@Gregor said in Polska wersja językowa przeglądarki - uwagi:
Przy okazji, czy ktoś wie, gdzie znajdują się te Ostatnie karty i zamknięte Grupy kart?
Domyślam się, że chodzi o listę ostatnio zamkniętych kart, znajdującą się w przełączniku kart. W którym momencie dokładnie Ci się wyświetla ten komunikat?