Vivaldi 3.0 RC 3 – Vivaldi Desktop Browser snapshot 1874.22



  • Vivaldi hanged for me on 9gag.com, again. I'm using GPU acceleration on this latest snapshot. The snapshot was freshly installed, set up from scratch. The issue with videos is not fixed.


  • Ambassador

    @iPristy You had a negative reputation, that may be why your edits were blocked. I have given you a few upvotes, so you should be able to edit your posts now.



  • File operations are causing current snapshot to crash. DND or just open from google cloud console on Debian amd64 Linux.



  • @Ruarí For the last handful of snapshots, all I get when I start the browser is a blank grey window for 2+ minutes with an empty "Tools" menu (and many of the other menus missing key entries), no visible CPU or network activity, and it is pretty much completely non-responsive. I have 3 Macs, all on 10.13.x (version locked for work reasons) and all show this same behavior. After 2+ minutes, the normal start page comes up, menus get filled in, and the browser functions perfectly.

    I know I'm slow posting this; I've been working with Jane in your user support group to try to get access to the forums for more than a week to try to raise this, and she and one of your devs who supports the forums managed today to figure out what the problem was. I've been watching the forums over the past 10 days or so and have only seen something like this mentioned once by one other user, but Jane indicated this was known.

    If I can provide any additional information to help troubleshoot this, I would be glad to do so.



  • After updating this morning to 3.0.1874.23, I am experiencing the same blank grey window as @ron-stewart above. The only difference is that it does not fix itself after 2 minutes, leaving me unable to use Vivaldi.

    I am also on macOS 10.13



  • @eggwin I just updated one of my 3 Macs on 10.13 to v3 and I still see the 2+ minute pause after starting the browser... but eventually it does come up and seems to function fine. (I'm using it now, in posting this.) I will probably go ahead and update my other Macs and just live with the pause for now.

    The last snapshot that did not exhibit this pause-on-startup was 2.12.1862.3, in case that might help the devs figure out where it came from.



  • Today I've upgraded to vivaldi-stable_3.0.1874.23-1_amd64 both from the official repository and by downloading the file "vivaldi-snapshot_3.0.1874.22-1_amd64.deb" but it faalide to start in both cases with a very short terminal message like "core dump message" as far as I can remember.
    Fortunately, I downloaded this snapshot and started using the new version 3.0!


  • Moderator

    @Sadi58 Thank you for reaching and sorry for the trouble.

    May be this issue is a bug.

    Please read

    carefully and report the bug to Vivaldi bugtracker.

    Again thank you for using Vivaldi.


  • Moderator

    Closing this 3.0 RC Snapshot thread, the 3.0 Final is released.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.