zaloguj się na konto zapisane w vivaldi



  • Na niektórych stronach wyskakuje mi okienko "zaloguj się na konto zapisane w vivaldi". Irytuje mnie to, wolę tradycyjne autouzupełnianie pól logowania. Da się to jakoś wyłączyć?


  • Moderator

    O jakim okienku mowa? Nigdy takiego nie widziałem... 🤔



  • Najgorsze, że cała przeglądarka jest wyszarzona i nieaktywna.
    Oto przykład z aliexpess:
    0_1541267632598_Przechwytywanie.JPG


  • Moderator

    Nie jestem w stanie odtworzyć tego u siebie, nigdy mi się nawet takie okienko nie wyświetliło. Grzebałeś coś w tych ustawieniach może: chrome://settings/people ?



  • Nic nie grzebałem, chyba tylko flagę Autoplay policy, kiedyś zmieniałem, ale teraz mam domyślną i cache folder przeniesiony, a z dodatków tylko uBlock Orign, ale wyłączenie go nic nie zmienia.
    We wcześniejszych wersjach chyba wyświetlało mi się:
    "zaloguj się na konto zapisane w google chrome" czy jakoś tak. Mam tak na wszystkich trzech komputerach, no ale mam włączoną synchronizację.


  • Moderator

    Też mam synchronizację włączoną i takiego okienka nie widziałem. A sprawdzałeś te ustawienia które podałem, co tam się wyświetla?



  • Przeglądam, ale nie znalazłem tam nic co mogłoby mieć na to wpływ.
    Tylko w vivaldi://settings/passwords Autologowanie, gdy włączę okienko się nie pojawi, ale ja wtedy automatycznie zaloguje i ja tak nie chcę.


  • Moderator

    @m7marek said in zaloguj się na konto zapisane w vivaldi:

    ale ja wtedy automatycznie zaloguje

    Jesteś pewien? Ja mam tę funkcję włączoną i nigdzie mnie automatycznie nie loguje. Poza tym jak ją wyłączę to i tak nadal nie wyskakuje mi te okienko co u Ciebie



  • jestem pewien, sprawdzałem to ponownie.
    myślałem, że takie zachowanie jest normalne, a tu tylko u mnie problem...


  • Moderator

    @m7marek Spróbuj na czystym profilu zapisać hasło do jakiejś strony i zobaczyć czy sytuacja się powtarza. Coś u Ciebie z konfiguracją musi być nie tak, że te okienko wyskakuje...



  • Sprawdziłem na czystym profilu (bez żadnego importu) - to samo. Sprawdziłem na poprzedniej przeglądarce Operze (z której to dawno temu robiłem import) i też to samo, po odinstalowaniu dalej, sprawdziłem na chrome, to samo. Problem ten miałem już od kilku miesięcy. I tylko na 3 stronach, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć, jakie to były oprócz aliexpress. Na firefoxie, ani edge oczywiście nie ma tego problemu.


  • Moderator

    Jeśli miałeś to w innych przeglądarkach opartych na Chromium (Opera, Chrome), to by sugerowało, że przyczyny należałoby szukać gdzieś w Twoim systemie. Ja mam konto na aliexpress i właśnie tam sprawdzałem, ale nic mi takiego jak u Ciebie nie wyskoczyło. Kończą mi się już pomysły... 😕


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.