youtube freeze bug



  • Google could not translate adequately so I'll write in Russian
    изредка зависает видео в ютубе после зависания остается только прибить вкладку
    alt text



  • Cant speak Russian. Short answer:
    Please tell:

    • content of "Graphics Feature Status" section of internal page vivaldi://gpu
    • Windows version/build
    • Vivaldi version
    • Youtube URL


  • win10pro 1709 build 16299.64
    alt text
    Vivaldi 1.13.1008.32 (Stable channel) (32 бит)
    Версия 77adcb151ed0cb55bbef3bdf776c8338b651ebaf-
    alt text
    gpu screenshot
    the bug is triggered by random video



  • content of "Graphics Feature Status" section of internal page vivaldi://gpu
    Graphics Feature Status
    Canvas: Hardware accelerated
    CheckerImaging: Disabled
    Flash: Hardware accelerated
    Flash Stage3D: Hardware accelerated
    Flash Stage3D Baseline profile: Hardware accelerated
    Compositing: Hardware accelerated
    Multiple Raster Threads: Enabled
    Native GpuMemoryBuffers: Software only. Hardware acceleration disabled
    Rasterization: Hardware accelerated
    Video Decode: Hardware accelerated
    Video Encode: Hardware accelerated
    WebGL: Hardware accelerated
    WebGL2: Hardware accelerated



  • Strange, videos shoudl play as hardware acceleration works on your PC.

    Do you have special video codec packages installed?


    For testing only:
    Test A)
    Enable vivaldi://flags/#disable-accelerated-video-decode
    May increase CPU load

    Test B)
    Open vivaldi Settings → Appearance
    Disable 'Use Animation'

    Test C)
    Activate vivaldi://flags/#ignore-gpu-blacklist



  • the video works most of the time normally
    but two three times a day freezes



  • Not easy to catch such issue.
    I often use a log file with some log settings in DOS command window to see what fails in a video.

    vivaldi.exe --enable-logging=stderr --vmodule=*/platform_media*=7,*/media/*=3 --user-data-dir="%TEMP%\VivaldiMediaProfile" 2> "%TEMP%\VivaldiMediaProfile\media.log"
    

    You may have to remember the point when this happens and send us the zipped log in bugreport.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.