src="https://update.vivaldi.com/stats/piwik.php?idsite=1&rec=1&bots=1" style="border:0;" alt=""

Problem: Twitch Clips stop playing after a few seconds



  • Hey there,
    first of all i can watch everything i can think of without any Problems.

    The only Problem is over at www.twitch.tv where Clips stop playing/freezing after 1-10 seconds . These clips are short segements of a person streaming. You can find these clips at
    https://www.twitch.tv/directory/game/YOURGAMEOFCHOICE/clips for example
    https://www.twitch.tv/directory/game/Hearthstone/clips

    You can choose any clip you want, it will 100% of the time stop playing after 1-10 Seconds and wont continue or resetting until i reload the site and it happens again.
    Everything else at twitch.tv works fine too. I can watch people streaming or even VoDs of their streams. But somehow Clips keep freezing.
    Other Browsers like Firefox, Chrome dont have this Problem.
    I would really love to continue using Vivaldi but Twitch Clips are a big part of my browsing behavior.

    Things i found in in related Topics about lagging videos and i tried:
    -activating / deactivating Hardware acceleration
    -updating Flash and making sure PPAPI is installed
    -turning off / deinstalling extensions (only one installed is AdBlock)
    -reinstalling Vivaldi...

    Im using Windows 7 64 bit
    and here is what my vivaldi://gpu looks like, maybe it helps:

    Graphics Feature Status
    Canvas: Software only, hardware acceleration unavailable
    Flash: Software only, hardware acceleration unavailable
    Flash Stage3D: Software only, hardware acceleration unavailable
    Flash Stage3D Baseline profile: Software only, hardware acceleration unavailable
    Compositing: Software only, hardware acceleration unavailable
    Multiple Raster Threads: Enabled
    Native GpuMemoryBuffers: Software only. Hardware acceleration disabled
    Rasterization: Software only, hardware acceleration unavailable
    Video Decode: Software only. Hardware acceleration disabled
    Video Encode: Software only, hardware acceleration unavailable
    WebGL: Hardware accelerated but at reduced performance
    WebGL2: Unavailable

    Thanks for every little bit of Help!


  • Moderator

    Looks like some acceleration is disabled.
    Perhaps the current Chromium 61 codebase (used by Vivaldi) disabled your GPU.
    Which graphics hardware you you have on you PC?

    Try:
    Open vivaldi://flags/#ignore-gpu-blacklist
    Activate
    Restart Vivaldi



  • thanks for the fast response <3

    im using a 8GB KFA2 GeForce GTX 1080 EX OC

    but sadly vivaldi://flags/#ignore-gpu-blacklist didnt work but it changed something because i actually found some clips that work now (didnt happen once before) and some clips seem to play a few seconds longer.

    so its more like 1 out of 10 clips play fully now and the time it takes to freeze on other clips changed from like 1-10 seconds to 1-20 seconds. Its really weird.. Sorry :(

    i just tried like ~30 clips.


  • Moderator

    Do you have Hardware acceleration active?
    Open chrome://settings/system?search=hardware and check.

    Perhaps you browse profile is broken.
    Try: backup browser profile data, read(!) and reset the browser profile and copy back important files.



  • chrome://settings/system?search=hardware shows that
    Hardware acceleration is deactivated.

    and resetting my profile doesnt work either tried it with and without hardware acceleration and about 10 clips each. Didnt notice any difference :(


  • Moderator

    I remembered that Vivaldi Snapshot 1.13 had some fixes for Win7 + video.
    Perhaps you can try. Install it for a test only as Standalone with Advanced option in installer.



  • well after checking for 1.13 i noticed i didnt even update to 1.12. And it looks like everything is working perfectly fine now :D (i was still using 1.10)

    im sorry for wasting your time but so far no update of vivaldi ever fixed this problem so i stopped paying attention to the latest versions.

    Thanks you so much :) <3


  • Moderator

    @chickie said in Problem: Twitch Clips stop playing after a few seconds:

    i noticed i didnt even update to 1.12.

    Oh, such things happen. :laughing: And i forgot to ask which Vivaldi version you used. :older_woman:

    @chickie said in Problem: Twitch Clips stop playing after a few seconds:

    im sorry for wasting your time

    No need to excuse, do not blame yourself. No problem for me. The forum is for help.

    Have much fun with newer Vivaldi now. :fireworks: :shamrock:


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.