HTML5 video won't work / known problems with older GPUs?



  • As a companion reference to my original thread, this issue seems to have expanded into something different.

    User @xyzzy was kind enough to assist me through this troubleshooting and were able to fix this problem on a Feb 2011 MBP by disabling the Override software rendering list flag, but not on my mid-2010 iMac 27'' with an ATI Radeon HD 5780. I stumbled upon another recent thread experiencing a similar problem.

    Since blank / unresponsive videos don't report anything, let alone, crash my browser, is there anything us users can do to report these problems to Vivaldi's team? I wonder if vivaldi://gpu could be of any use. And of course, if anyone has figured out a workaround, please let me know. Thank you!



  • @deusnovus
    I have a mid-2010 iMac 21.5-inch with an ATI Radeon HD 4670. I don't have problems with video using Chrome, but I do with Vivaldi.

    Comparing vivaldi://gpu with the GPU info for Google Chrome (chrome://gpu), one interesting difference is Version Information > ANGLE commit id: a9042d3c1952 for Chrome, but unknown hash for Vivaldi.

    ANGLE is a graphics engine abstraction layer.

    https://en.wikipedia.org/wiki/ANGLE_(software)

    Looks like Chrome and Vivaldi are using different versions of ANGLE.

    I also spotted an old Chromium bug report about updating ANGLE that affects the commit id.

    https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=343676


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.