Problem with BACKSPACE and vBulletin 4.2.2 forums



  • Hello,

    I'm really enjoying using Vivaldi and this is probably the closest I can get to old-Opera in modern days.

    But there is one serious bug that I really really hate. When I post on forums there is a bug that occurs very often. I can't get behind the logic, but when I write a post in vBulletin forums and hit backspace to delete typo page goes back instead of deleting a letter discarding all the info I have entered. You can imagine how annoying this can be when doing something picky or long.

    I have tried Chrome on same forum and haven't experienced such a problem so I'm 99% sure this is Vivaldi-bug and I would be really glad if I could see it fixed.

    By the way, I'm using
    1.6.689.40 (Stable channel) (32-bit)
    Windows 7 (64-bit)

    Cheers!



  • This is a already known issue (see this for example)

    The "workaround" so far is to remove Backspace from the shortcutlist:

    • Open Vivaldi Settings (Alt+P)
    • Go to Keyboard
    • Open Page section
    • Go to 'History back' entry
    • Select only the 'Backspace' button in shortcut field
    • Hit Del
    • If you want assign a new shortcut or use the ones that are already there
    • Close Settings

    Not perfect but it works ; )



  • @wladymeer I think it's been fixed in the latest snapshot:

    Backspace and single-key shortcuts triggered on some HTML5 forms and forms with JS listeners (VB-15598)

    Can you try Vivaldi 1.7.735.11 and confirm whether it works for you? Just remember to install the Snapshot as standalone, as updating Vivaldi Stable to Snapshot (and vice versa) can sometimes break something in your profile.



  • It does not only happen on vBulletin. For me this happens all over the web, it even does it if I disable that shortcut. I'm on 1.6.689.40 on Windows 10 Pro. ctrl+left also triggers it from time to time. The main annoyance is that it is not predictable. It seems to happen randomly. I even tried disabling keyboard shortcuts altogether and still it happens from time to time. For awhile it didn't happen that often, but now (on a Xenforo forum) it happens quite frequently.

    Related:

    forum.vivaldi.net/topic/5018/can-t-use-backspace-when-entering-text



  • @meathim said in Problem with BACKSPACE and vBulletin 4.2.2 forums:

    For me this happens all over the web

    Even with the latest Snapshot as @pafflick mentioned?



  • Can you try Vivaldi 1.7.735.11 and confirm whether it works for you?

    Ooooh, could this be solved? Let's switch the backspace navigation on again.
    Well, it certainly looks as if it's solved, at least for this forum, as well as for Outlook online.
    Great news.



  • And I'll top that!
    The problem with passing key presses to the active extension has also been solved
    I'm so happy


  • Moderator

    @S_Paternotte Ah, nice to hear it works nwo for you!


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.