Why is Vivaldi logging me off constantly?



  • Hello everybody,

    I updated a rather old beta version of Vivaldi to 1.4.589.38 on a Ubuntu system. Since that update I get logged off of all websites that I'm logged in to with every reboot of the system e.g. Twitter, Flicker, eBay. On those websites I marked the »remember me« setting and I have allowed cookies for those websites. My privacy extensions (uBlock, Privacy Badger) do not block cookies of these websites.

    Any suggestion or fixes? Thank you!


  • Vivaldi Translator

    Did you try to start Vivaldi with fresh profile? Backup your current profile folder and try to reproduce problem.



  • Try adding this to the Vivaldi launch command:

    --password-store=basic %U



  • @muratservan No, the old profile is in use, as it stored a lot of passwords.

    @Heston_in_Mtl said in Why is Vivaldi logging me off constantly?:

    Try adding this to the Vivaldi launch command:

    --password-store=basic %U

    No, this did not help. But when I start Vivaldi in the shell I get this output:

    [5819:5853:1111/202224:ERROR:cookie_monster.cc(1543)] Found 1 duplicate cookies for host='twitter.com', with {name='_twitter_sess', domain='.twitter.com', path='/'}
    [5819:5853:1111/202224:ERROR:cookie_monster.cc(1543)] Found 1 duplicate cookies for host='twitter.com', with {name='eu_cn', domain='twitter.com', path='/'}
    [5819:5853:1111/202224:ERROR:cookie_monster.cc(1543)] Found 1 duplicate cookies for host='twitter.com', with {name='guest_id', domain='.twitter.com', path='/'}
    [5819:5853:1111/202224:ERROR:cookie_monster.cc(1543)] Found 1 duplicate cookies for host='vivaldi.net', with {name='__cfduid', domain='.vivaldi.net', path='/'}
    [5819:5853:1111/202224:ERROR:cookie_monster.cc(1543)] Found 1 duplicate cookies for host='vivaldi.net', with {name='express.sid', domain='.vivaldi.net', path='/'}

    This goes on for about fifty more entries. It seems that there are multiple cookies for single websites. Could that be a problem or is this normal behavior?



  • Same for me on Ubuntu 14.04 (64-bit). That really needs an urgent fix in order to let us enjoying Vivaldi as much as before.



  • Same on 16.10 on both, stable and snapshot. Logging off from all accounts on system reset and sometimes at midnight. Keeps stored passwords, but clears some cookies.



  • Okay, I think we found a bug here. I am running 14.04 (64-bit) to.



  • I confirm the presence of the same problem on Linux Mint 18 (64-bit)


  • Vivaldi Team

    Thanks to all for reporting!

    We will try to fix it ASAP.


  • Vivaldi Team

    @talhakabakus @Air_Hamster are you using the same Vivaldi version @vanGeist
    Also have you both tried with deleting all cookies: is it still happening?
    Sorry for the trouble and thanks for being patient with us. :slight_smile:



  • @gaelle I'm using 1.4.589.38 (Stable channel) (64-Bit) and I tried deleting all cookies, but no effect.


  • Vivaldi Team

    @vanGeist we couldn't reproduce this issue internally.

    Would you please try with Vivaldi's latest snapshot and let us know if it's still happening? You can download it from vivaldi.net

    If this issue still continue even with latest snapshot, please file a bug report on vivaldi.com/bugreport so the dev team can look into it again.



  • @gaelle said in Why is Vivaldi logging me off constantly?:

    @vanGeist we couldn't reproduce this issue internally.

    Would you please try with Vivaldi's latest snapshot and let us know if it's still happening? You can download it from vivaldi.net

    If this issue still continue even with latest snapshot, please file a bug report on vivaldi.com/bugreport so the dev team can look into it again.

    It's also happening with the snapshot and with a fresh profile. I will write the bugreport asap.



  • The situation is still same with the latest update - 1.5. FYI



  • I'm having the same problem with the latest update on elementaryos. A fix would be appreciated.



  • Hi, never had this problem on Opensuse 42.1/42.2, I always use snapshots.
    After an update I have to login once again but then all fine.
    Strange, could not work with Vivaldi if it were so on my system.
    Understand you are annoyed. :(

    Cheers, mib



  • Hello, i'm having the same problem with Deepin 15.3 64bit. I've the last snapshot installed



  • I can confirm this problem on Debian Sid.



  • Windows user here... This is happening with me too. Although, I remain signed in to my google account, but I get logged out of most of the other sites I use (INCLUDING Vivaldi forum). Any fix would be appreciated. :slight_smile:


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.