Diacritical marks display problem



  • I've ran into problems with polish diactrical marks. Only certain fonts seem to have this problem, I notice it mostly on Facebook. You can see the issue below (the letter 'ó' seems to blend in with the following letter): [IMG]http://i68.tinypic.com/21ngprl.png[/IMG] I must mention that none of my other browsers have problems with properly displaying these diactrical marks. It's only in Vivaldi. I haven't noticed any other leters than 'ó' blending yet, but it's possible that some diactrical signs from other languages have that problem too. My system is Windows 10.



  • As you don't mention which fonts are affected, a link to an example url (or more) would help - preferably ones that do not require log-in :)
    That way we could at least reproduce and eliminate if e.g. extensions are affecting this.

    Also, some details of your system and Vivaldi version.



  • It looks to me like the characters with diacritics are from a different font than the rest (compare with "thinner" ą and ć in the image) or that there's some other major problem displaying the font.


  • Moderator

    The used font has a broken kerning table. As a result the character width for diacritic signs are incorrectly calculated and rendered.
    May be some installed and used Windows fonts are broken.



  • @Gwen-Dragon:

    The used font has a broken kerning table. As a result the character width for diacritic signs are incorrectly calculated and rendered.
    May be some installed and used Windows fonts are broken.

    Wow, you must be right! I had checked and the affected font seemed to be Helvetica. Once I uninstalled it, everything was back to normal (no more blending marks). So it seems that maybe that's not a browser issue. Thanks.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.