Open link in background tab not always working



  • Every now and then when clicking a link with the middle button it does not open in a new background tab but in the active tab instead. I already noticed this behaviour in previous versions (at least 1.4 but probably 1.3 as well). It doesn't happen in any other browser so I suppose it is not hardware related. Another thing with respect to background tabs: Some of then, when fully loaded, pop to the foreground. This in my opinion is annoying.


  • Moderator

    Hm. Can't replicate.



  • This happens always when you click on link that is supposed to open the tab on background by default (that means you don't have to use middle click/ctrl+click). The only way how to go around this is by right-clicking and using "open link in new tab". The tab is absolutely empty - nothing in head and all you can see is blank page.
    Fedora 24 64-bit with Gnome.
    Vivaldi 1.5.609.8 (snapshot)
    Attachments:



  • I have the same problem, as Jezura

    openSuse 13.1, XFCE

    Same Vivaldi version, but I think it happens for a couple of releases already.

    (couple = 2 +/- 1 :-)



  • @Jezura:

    This happens always when you click on link that is supposed to open the tab on background by default (that means you don't have to use middle click/ctrl+click).

    This might be the explanation but no solution as I don't know the programming behind the link and I don't want to know.
    I only want Vivaldi to behave like Opera 12 (and every other browser I know) does:

    • Left click: Link opens the way the programmer meant to.
    • Middle click: Link opens in new background tab.
      This is not because the other browsers work in this manner but because it is the easiest way for the user.


  • Seems to be fixed, in the latest (snapshot) release: 1.5.618.8
    [Regression] target="_blank" + redirect leads to a blank page (VB-21368)
    :)


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.