Vivaldi за Windows • Здравейте на всички последователи на Vivaldi browser. Нека всеки сподели тук своето мнение, впечатление, както своите виждания и предложения за новият браузер. 😉 Поздрави, beBoss • Здравейте 🙂
  Като за TP е доста обещаващо. Веднага се почувствах в свои води, но има доста работа още.
  Мисля че много бързо ще се превърне в онова, което бе изгубено с "новата опера", а защо не и повече 🙂 • Да наистина изглежда обещаващ браузър, но има неща които са леко дразнещи.
  [ol]

  • Зареждането на самата програма е малко бавно.
  • Няма лента с отметки.
  • Страниците зареждат малко по- бавно отколкото в Операта. Поне на мен така ми се струва.
   [/ol]
   Ако оправят тези неща цена няма да имат. Но както казах и горе браузъра е наистина обещаващ и има много голям потенциал.


 • Харесва ми, много се радвам, че ще има пощенски клиент. Много ми се иска да върнат повечето неща от старата опера. Вижда ми се бърз браузър и първите ми впечатления са добри.Ще го пробвам с различни сайтове, но още от сега имам хубаво предчувствие. • Днес го пробвах за пръв път и го усещам много по-близък до истинската Опера, отколкото сегашната Опера.

  Също като новата Опера, Вивалди и Хром са с един и същ двигател под капака и в последните 1-2-3 години съм натрупал доста неприятни впечатления от него, надявам се Вивалди да ги тушира 🙂 • Здравейте приятели!
  На мен Vivaldi, също ми хареса! Определено е най-близо до нашата си Opera, но някак този WebKit, продължава да ми е като трън. Може би, защото усещам под капака поведението на друг тип браузъри. Vivaldi има още доста работа, но едва ли би достигнал удобствата на Opera… Зарадваха ме приятно с ръбчето за панели 🙂 Няма да крия, че жезъла и синхронизацията ми липсват. Като цяло е обнадеждаващо, само дето ми се вижда леко тромав при сърфирането, както и в историята... дано го оправят.

  Може би, все още твърде съм пристрастен към миналото и макар с доста проблеми все още не мога да се откажа от Opera 12.14. През изминалото време опитах да свиквам с Sleipnir5 и други производни на WebKit... няма свикване.

  Успех на всички, и много се радвам да ви видя! 🙂

  П.С.
  @p3run:

  Да наистина изглежда обещаващ браузър, но има неща които са леко дразнещи.
  [ol]

  • Зареждането на самата програма е малко бавно.
  • Няма лента с отметки.
  • Страниците зареждат малко по- бавно отколкото в Операта. Поне на мен така ми се струва.
   [/ol]
   Ако оправят тези неща цена няма да имат. Но както казах и горе браузъра е наистина обещаващ и има много голям потенциал.

  Да, моите впечатления са идентични! Има потенциал и надежда. Дано се вслушват повече в потребителите! • И аз усещам, че Вивалди реагира бавничко, но се надявам се да се подобрят нещата.
  Засега моят "стандарт" е скоростта на PaleMoon – това е малко консервативен браузър, базиран на Файърфокс, но от всички дето опитах в последните две години е най-бърз (макар че е по-бавен от Опера 12)

  Иначе лента с отметки вече има -- осведомявайте се от https://vivaldi.net/en-US/blogs/teamblog за нови версии, последният снапшот е от 17 февруари, v.1.0.105.7 🙂
  Аз си изнесох отметките от Пейлмуун като html файлче, и го внесох във Вивалди. После сложих папката дето в Пейлмуун ми съдържа лентата с отметки, да ми бъде лента и във Вивалди -- пушка е 🙂 • Да се разкара всичко придошло от Хромиум енджина и най вече нонстоп кеша на харда работата ще светне • Засега много ми харесва, не е забивал, държи се много добре. Разбира се това е още ранен преглед, така че е нормално да не върви всичко много бързо или без грешки. Изглежда много обещаващ да замени Опера. Имам предвид истинската версия, а не това недоразумение Опиум. Или май му викаха Хропера някои. • Доколкото си спомням, старата Opera имаше много възможности за персонализация, ако не се лъжа от части и за интерфейса, но в главата ми е останал един спомен, че въпреки всичко това, възможностите за персонализация на FireFox бяха по-големи във периода, когато старата Opera още съществуваше.

  Интересно ми е колко персонализация могат да вкарат във Vivaldi, като се има предвид, че е базиран на Chromium(?). • Едва прохожда, обаче усещам какъв звяр би могъл да стане. От няколко месеца не ползвам друг браузър, а ей Богу, откакто затриха старата Опера пробвах какви ли не измишльотини :)))
  Няма как да не му се радваш.
  Весели празници на всинца ви! • След известно време, отново се завръщам тук.. Има добри промени, по-функционалности, доближава максимално Opera 12.14 ( все още я ползвам на 50%, особенно ако трябва да търся / сърфирам). Vivaldi, започва все повече да ми харесва, време е да се установяваме трайно някъде. Пробвах какво ли не, но от Престо към други 'конски сили' - трудно се привиква…

  Днес разцъквах по интерфейса на Vivaldi и се зарадвах, че в 'Раздели' са доближили Опера - превъртане между раделите със скролера и връщане към предишния, при щракане върху текущия 🙂
  Дано скоро направят и синхронизация... • Здравейте и от мен!

  Аз съм върл фен на старата Опера и още я ползвам където върви, но съм сложил дефолтен браузър Вивалди и се опитвам лека-полека да свиквам да браузя с него.
  Регистрирах се днес за да се оплача, че нещо много полезно от старата Опера липсва, ето линк:
  Missing Forward gesture Opera functionality
  Между другото, това нещо повечето потребители на Опера не го знаят:
  Като отвориш директория със списък файлове (най-често картинки), ако направиш жест 'напред', отваря се първата картинка. Всеки следващ жест 'напред' отваря следващата картинка и няма нужда да се връща човек в директорията за да цъка по картинките. Същото се отнася и когато имаме странициране (например във форуми като тоя) - тогава жестът 'напред' отваря следващата страница.
  Та това нещо не работи нито на Вивалди, нито на новата Опера.


 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.