Whole System freezes while playing video



  • Hello, Today I realised my System freezes when Vivaldi plays a video for like 20 to 30 seconds. I tested it on YouTube and Facebook (I think both are using HTML5 Videos). Tried it with FireFox and everything works fine. As System I use OpenSuse Leap 42.1. Any suggestions? Best regards ChrizZly



  • Hi, I am on Leap 42.1 too but had no problems last two days with 1.3.582.3 (Developer Build) dev (64-bit) or earlier.
    I have Flash/Widevine disabled in plugins settings, iirc Youtube use Flash first then switch to HTML5.
    Please add the Vivaldi version you use.

    Cheers, mib

    Opensuse Leap 42.1 x86_64
    Intel i5 3570K 16 GB RAM
    GTX 760 4 GB /Display card
    GTX 670 2 GB
    Driver 367.37
    Intel opencl_runtime_15.1_x64_5.0.0.57
    1.0.403.20

    Opensuse Leap 42.1 x86_64
    CPU Intel T4200 4 GB
    GPU Intel GN 965
    xf86-video-intel 2.99.917-6.1
    Vivaldi latest snapshot



  • Oh. Ye sure. My I use Vivaldi 1.3.551.38 (stable build) 64 bit.

    I am pretty sure YouTube used HTML5 Player.
    I right clicked the video and in the menu no flash player options where available . Instead there was available "About HTML5".

    I do have the problem since like today (maybe yesterday i had an update, but i didnt restarted Vivaldi).

    cheers,

    ChrizZly



  • oh. I guess Flash was causing the problem. I can watch Videos on youTube now. On facebook cant. Facebook seems to use flash. Is there a way to fix the flash issue? I read somewhere disableing Hardware acceleration could help. Where can I do this? Didnt found the options on vivaldi. And Facbook dont show me any Flash Options.
    cheers

    ChrizZly



  • Is not in the settings menu but it should.
    You can reach it with:

    vivaldi://chrome/settings/search#hardware

    Cheers, mib


Log in to reply
 

Looks like your connection to Vivaldi Forum was lost, please wait while we try to reconnect.