Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
Otomatik gizlenen yer imi çubuğu.
Yer imi çubuğu, fare adres satırı hizasına gelinceye dek otomatik gizlenip gizli olarak bekleyebilir. Böylece günümüzde yaygın olan wide screenin dikey olarak kullanıcıya sağladığı dar alanın tarayıcı tarafından kaplanmasının az da olsa önüne geçilebilir.Bunu otomatik olarak değil de kısayol ile versek
-
Daha önce iletildi mi bilmiyorum ama "Always Save File To Default Location" parametresini işaretledikten sonra bir dosya indirmeye başlattığımda bookmarktan tıklamadan o dosyanın inmeye başlayıp, başlamadığını göremiyorum. İndirme yaparken küçük bir görsel indirme ikonu gibi bir şey görünse çok iyi olur gibi
-
[attachment=1623]opera12.jpg[/attachment]
Böyle görünmesini sağlayacak özelleştirme seçenekleri istiyorum Ek olarak yeni operadaki keşfet özelliğinin birebir aynısı veya daha gelişmiş hali de olsa güzel olur.
Attachments:
-
:whistle: bence epey benzedi. -
Buna yakın bir görünümde kullanıyorum bende. Arama kutusu ve yakınlaştırma ayarları gibi eklemeler yapabileceğim daha özelleştirilebilir adres çubuğunu bekliyorum. Birde sekmeleri sağa alınca yeni boş sekme açmak için + simgesine tıklamak yerine eski operadan alışkanlık boş aslana çift tıklıyorum ama sonuç alamıyorum . Bu şekilde yeni boş sekme açmak kısayol veya + simgesi ile sekme açmaktan daha pratik geliyor.
-
Daha önce iletildi mi bilmiyorum ama "Always Save File To Default Location" parametresini işaretledikten sonra bir dosya indirmeye başlattığımda bookmarktan tıklamadan o dosyanın inmeye başlayıp, başlamadığını göremiyorum. İndirme yaparken küçük bir görsel indirme ikonu gibi bir şey görünse çok iyi olur gibi
Bu tarz bir belirteç özelliği var zaten. Paneli açık bırakırsan simge altında bir ilerleme çubuğu göreceksin.
-
:whistle: bence epey benzedi.
Gayet şık ama ileride çok daha iyisini yapabileceğinden emin olabilirsin
Yine ayrıca bunu da takip edebilirsin.
https://vivaldi.net/forum/all/3073-vivaldi-ui-customisations -
Bütün Chromium tabanlı tarayıcıların sağ-tık menüsü aynı(Opera, Chrome, Vivaldi, Comodo Dragon), Opera 12'deki gibi bir sağ tık menüsü istiyorum ben. Özellikle resimlere sağ tıkladığımızda çok kullanışlıydı, resmin özellikleri, boyutunu vb tek tıkla görebiliyorduk. Vivaldi gerçekten şu haliyle bile benim gözümde Operadan daha iyi olmuş. Benim istediğim farklı bir sağ tık menüsü, özellikle resimlere ve linklere sağ tıkladığımızda çıkan sağ-tık menüsünün farklı ve daha kullanışlı olmasını istiyorum.
-
Sağ tıklama mensüne eklenmek istenen o kadar çok şey varki. Ancak şu anki yapı itibariyle bunu sağlamak ciddi manada teknik bir çalışma gerektiriyor. Kısa vadede olmasa da orta vadede bununla ilgili bir çalışma olacak.
-
1-Dahili Torrent desteği
2-video pop-up (ayrı pencerede) +Video Downloader
3-google chrome eşitleme
4-ekran düzenleme aracı
5-portable sürüm -
1- Bu talepler arasında var.
2- Bununla ilgili bir bilgim yok ve ilk defa duyuyorum.
3- Eşitleme sistemi üzerinde çalışılıyor ama bu chrome ile olmayacak elbette. chrome'dan verileriniz aktarabiliyorsunuz şu an.
4- Bunun da ekleneceğini sanmıyorum. Eklenti ile halledilebilir sanırım.
5- Portable sürüm var fakat doğru çalışmıyor şu an. İlgileniliyor. -
2-video pop-up (ayrı pencerede) +Video Downloader
örnek ;
pc uc browser 5.5 da bu özellik var chrome tabanlı vede çok düzgün çalışıyor
(internette dolaşırken bir tarafda da film, tv ,maç izlenebiliyor)
-
Bunun tarayıcıya entegre edileceğini sanmıyorum ama bir eklenti ile bunu yapabiliyorsunuz.
https://chrome.google.com/webstore/detail/popout-for-youtube/pofekaindcmmojfnfgbpklepkjfilcep/related
Attachments:
-
Bunun tarayıcıya entegre edileceğini sanmıyorum ama bir eklenti ile bunu yapabiliyorsunuz.
https://chrome.google.com/webstore/detail/popout-for-youtube/pofekaindcmmojfnfgbpklepkjfilcep/relatedChrome eklenti mağazasında yukarıdaki örnek gibi Bir çalışan eklenti yok örnek verirsek YouTube. Dışında pop up olmuyor devamlı pencereyi üste tut özelliği yok gibi.. Belki geliştirilebilir
-
Şöyle bir özellik belirtmek istiyorum. Bunu yazıyorum çünkü zaman zaman herkes sanırım buna ihtiyaç duyuyordur…
Bir siteyi sık kullanılanlara (yer imlerine) kaydederken, yer imlerine kaydet deyince çıkan pencerenin bir köşesinde, o yer imi için not ekleme özelliği olsa iyi olurdu. Mesela o tuşa basınca sayfanın arkası dönsün ve istediğimiz notu ekleyip kaydet diyelim.
İhtiyaç duyduğumuzda, yer imleri menüsünden sayfayı açınca bize bir not yazdığımızı zaman ayarlı bir pop up pencere ile hatırlatsın ve o pop-up'a basınca, otomatik olarak eklenmiş kayıt tarihi ve saati ile birlikte bu notumuzu bize göstersin.
Bunu da bulut tabanlı yaparsa çok çok iyi olur.Selamlar
-
Güzel tarayıcı, biraz Opera biraz Chrome…
Eposta programını merakla bekliyorum.
Fare ayarlarında, fare mimikleri için özelleştirme eklenmeli. Vivaldi'nin sekme kapatma hareketiyle benimki tutmuyor mesela. Değiştirebilmeliyiz ve yeni eklemeler de yapabilmeliyim. Mesela yer imlerine ekle için bir hareket tanımlayabilmeliyiz. -
Aklıma güzel bir özellik geldi, chromeda eklenti ile yapılabiliyor;
mesela internetten online olarak video veya film izlerken, videonun dosya linkini görebileceğimiz bir buton olsa fena olmaz, hatta bunu dlna aracılığı ile ağdaki smart tvye stream olarak aktarabilsek eklentisiz olarak tarayıcının özelliği olsa çok güzel olur hem bizim çok işimize yarar hem de sırf bu özelliğinden dolayı bile vivaldiye geçiş yapacak birçok kullanıcı olur
-
TabSnooze eklentisi var chrome için. NOTLAR için benzer özellikler eklense harika olurdu. :unsure: :whistle:
-
Eposta programını merakla bekliyorum.
Fare ayarlarında, fare mimikleri için özelleştirme eklenmeli. Vivaldi'nin sekme kapatma hareketiyle benimki tutmuyor mesela. Değiştirebilmeliyiz ve yeni eklemeler de yapabilmeliyim. Mesela yer imlerine ekle için bir hareket tanımlayabilmeliyiz.Özelleştirmeler yolda ama biraz zaman alabilir…
Aklıma güzel bir özellik geldi, chromeda eklenti ile yapılabiliyor;
mesela internetten online olarak video veya film izlerken, videonun dosya linkini görebileceğimiz bir buton olsa fena olmaz, hatta bunu dlna aracılığı ile ağdaki smart tvye stream olarak aktarabilsek eklentisiz olarak tarayıcının özelliği olsa çok güzel olur hem bizim çok işimize yarar hem de sırf bu özelliğinden dolayı bile vivaldiye geçiş yapacak birçok kullanıcı olur
Bu tam da benim işime yarayabilir ama aktarım kısmını bilemiyorum nasıl olur.
Ama linkleri görebileceğimiz bir pencere yan paneli gelecek. Eski Opera'da vardı hatırlarsan, sayfadaki tüm bağlantıları panelde görebiliyorduk. Bir nebze işimize yarar belki? -
Eposta programını merakla bekliyorum.Biz de merakla bekliyoruz…:)
Şu an için çalışır durumda ama halen erken geliştirilmesi gerekiyor biraz daha, güzel olacak ama...