Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
Şu adres çubuğundaki yükleme/ilerleme durumu biraz daha belirgin olsa hoş bir görüntü olur. Ya da belki yine sekme rengiyle uyumlu bir renk te olabilir.
Attachments:
-
Bu gibi şeyler kullanıcı tarafından kolayca css ile değiştirilebiliyor.
-
Öyle görünüyorki bu listedeki bir çok şey,n eklenmesine beraber tanıklık yapacağız.
Ne de güzel olacak ama değil mi:)
-
@Zafer:
Merhaba,
Bende bir Firefox kullanıcısı olarak "Yapıştır ve git" ve düz yazı şeklinde yazılan bağlantılarda da sağ tıklandığında yeni sekmede açabilme özelliğinin olmasını isterim.
Ayrıca adres çubuğunun yanındaki hızlı arama bölümü genişliği ayarlanırsa güzel olur. Gerçi bu zaten eklenecektir sanırım.
Ayrıca kesinlikle tam Linux desteği benim için çok önemli, umarım güzel bir tarayıcı ortaya çıkarTümü planlananlar arasında var.
"Tam linux desteği" derken neyi kastediyorsunuz? Farklı kurulum seçenekleri mi? -
Vivaldi iyi başladı ve umarın kullanıcıları fazla bekletmeden özlediğimiz tarayıcıyı ortaya çıkarırlar. Yeni Opera'dan biliyorum 0'dan başlayıp bu kadar süre beklememize rağmen doğru düzgün bir şey göremedik. Umarım Vivaldi de böyle bir şey olmaz.
bu bir anlayış meselesi ve Vivaldi'nin başında kimin olduğuna dikkatinizi çekerim
Şu adres çubuğundaki yükleme/ilerleme durumu biraz daha belirgin olsa hoş bir görüntü olur. Ya da belki yine sekme rengiyle uyumlu bir renk te olabilir.
Bununla ilgili bir iyileştirme yapıldı diye biliyorum. Yeni sürümü bekleyiver. :whistle:
-
Şu eski PC me SSD yiyi de ekleyeyim de performans sorunum kalmasın. Vivaldi nin tadını çıkaralım. Yakında :woohoo:
-
10 yıllık bi operacı olarak hemen yükledim ve foruma üye oldum.
TP olmasına rağmen gelecek vadediyor browser.Benim istediğim sağ altta genişliğie sığdır ve cachedeki imajları kullan özelliğinin gelmesi.
Şimdilik ilk göze çarpan bu.Birde blog için önceki my.opera'da TR'den üye olmuş blogları görebiliyorduk bu şekilde bi kısayol güzel olurdu.
İyi çalışmalar. -
Bu özellik eklendi ya da eklenmek üzere diye biliyorum. Çevirisini yapmıştım.
-
Genişliğe sığdır ve önbellek resimlerin kullanılması özellikleri konusunda net bilgim bulunmuyor.
Topluluk sayfası için öneriniz bence de yapılmalı.
-
Her şeyden önemlisi Vivaldi bize güvenlik ve gizlilik açısından ekstra hangi özellikleri sunacak? :whistle:
-
Hızlı Erişim' e birden fazla kategori/grup eklediğimizde bu gruplara fare tekerleği ile ulaşabilme veya hızlı erişimin kenarlarına sağ ve sol butonlarının konması iyi olabilir.
-
1-Video Downloader
2-Dahili Torrent Yazılım
3-popup (ayrı pencerede) video player
4-Fare Hareketleri
5-google chrome eşitleme
6-google chrome uzantılarını kullana bilme
7-kendi download manager ile kaldığınız yerden devem edebilme
8-ekran düzenleme aracı
8-reklam önleyici
9-dahili güvenlik yazılımı
not: bu özellikler Baidu Browserda var vivaldide olabilir…. -
1- Bu eklentilerle yapılabilecek bir şey.
2- Bu şu an planlarda yok. Ancak eklenti desteği geldiğinde bunu eklenti olarak ekleyebilirsiniz.
3- Eğer baidudaki gibi bir özellik istiyorsanız, pratikte ne gibi faydası olacağını tartışalım. Yeni özellik olarak ekleyelim. fikirlere açığız.
4- Fare hareketleri mevcut ancak geliştirilecek.
5- Chrome ile eşitlenmeyi opsiyonel olarak yapabilirler ileride. Vivaldi şu an kendi eşitleme sistemi üzerinde çalışıyor.
6- Bu gelecek.
7- Bu özellik zaten bulunuyor. Sorun mu yaşıyorsunuz?
8- Ekran görüntüsü alma işlemini mi kastediyorsunuz? Bu maddeyi anlamadım.
8-(ikinci) Reklam engelleyici şu an basit bir seviyede olsa da mevcut. İlerde daha da geliştirilecek.
9- Güvenlik konusu çok teferruatlı. -
Tarayıcı kilitleme özelliği getirilsin.
Örneğin tarayıcıyı açtığımızda şifre sorsun.
Örneğin bilgisayarın başından kalktığımızda belki bir kısayolla tarayıcıyı kilitleyebilelim. Aktif etmek için yine şifre sorsun. -
Hataları ve istediğiniz özellikleri http://vivalditurkiye.net/bildirim adresinden detaylı bir şekilde yazabilirseniz(Türkçe veya İngilizce) takip edilmesi çok daha kolay olur. Veya vivaldi'nin kendi hata bildirim sistemini de kullanabilirsiniz. (İngilizce)
-
Hataları ve istediğiniz özellikleri http://vivalditurkiye.net/bildirim adresinden detaylı bir şekilde yazabilirseniz(Türkçe veya İngilizce) takip edilmesi çok daha kolay olur. Veya vivaldi'nin kendi hata bildirim sistemini de kullanabilirsiniz. (İngilizce)
-
Bildirim sayfasına yazılacak kadar büyük bir özellik olmadığı için buraya yazıyorum :
Sekme sabitleme
-
Bildirim sayfasına yazılacak kadar büyük bir özellik olmadığı için buraya yazıyorum :
Sekme sabitlemeVB-459 biliniyor…
-
ilginiz için tşk.
2-torrenle işi olmayanlar için gereksiz gibi gelebilir devamlı birşeyler indiriliyorsa değerini o kişi çok iyi bilir
3- bir film yada maç izlerken tarayıcıdan ayırıp üste kalması sağlana biliyor buda işlevsel vede internetde gezinmeye olanak tanıyor (tv kartınız varmuş gibi…)
5-google eşitleme ile beraber kendi eşitleme sistemi de olabilir
8-ekran da bir bölümü kesip kullanmaya yarıyor gerçi eklenti olarakda yapılabiliyor -
- Gezinirken anonim kalmamıza yardımcı olması. Özellikle istediğim bu.
- "Vivaldi" düğmesi köşede çok ayrık duruyor. Yeri ya da tasarımı değişirse göze daha hoş gelebilir.
- "Hızlı ileri" "hızlı geri" ve "ana sayfa" benim hiç kullanmadığım tuşlar, bunları kaldırabilmem güzel olur.
- Speed Dial sayfasında genelde sitelerin simgelerini kullanıyorum. Tercihe göre ayarlanabilir olmalı. Çok kullanılan siteler için dahili bulundurulmalı, diğerleri için elle ayarlama yapılabilir. Arka plan resmi kişiselleştirilebilir olmalı. Bu sayfada hava durumu eklentisi de gayet kullanışlı oluyor.
- Sağ tık menüsünde tercüme seçeneği kesinlikle lazım.
- Sürükle-Bırak ile arama yapılabilmeli.
- Panel kişiselleştirilebilir olmalı. Kullanılmayan öğeleri kaldırılabilmesi gibi. Eklentilerde panelin üzerine konumlandırılabilir.
- Adres çubuğunu google için, sağ üstte ki kutuyu wiki için kullanmak istediğimde, adres çubuğundan arama yaptığımda diğeride google olarak değişiyor.
- Eklentilerde umarım çabucak gelir. Özellikle reklam engelleyiciler olmadan gezinmek can sıkıcı oluyor.