Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
1-Bu konuda genel bir çalışma yapılıyor.
2-Bu sitelerin mobile tarayıcı desteği olması gerekmekte. Messenger.com ve telegram'ın bu şekilde bir desteği mevcut.
Panele sağ tıklayıp "Mobil Sürümü Göster" veya "Masaüstü Sürümü Göster" seçeneklerini işaretleyebilirsiniz. Bu belki sorununuzu çözebilir.4- Bu özellik haftalık derleme sürümlerine geldi. Mayıs 2016 sonunda çıkacak Vivaldi 1.2 sürümü ile herkese ulaşacak.
5-1 numaralı maddede verdiğim çalışma bunu kapsıyor.
6-Bu konuda bir çalışma yok. Ama konuyu gündeme taşıdık.
7-E-posta hizmeti var. E-posta istemcisi ve senkronizasyon özelliği ise bu yıl sona ermeden gelmiş olacak.
8-Mobil bir sürüm gelecek ancak bu konuda herşey belirsiz. Bekleyip görmek gerekli.
9-Bu konuda bir çalışma olacağını düşünmüyorum. Aero Microsoft tarafıdan yeni sistemlerde desteklenmiyor.
10-Beğendiniz siteleri bu bölüme siz ekleyebilirsiniz.
11-Bu bir web tarayıcının yapması gereken bir iş değil.
12- 1. madde bunu kapsıyor.
13-Grubun üzerine geldiğinizde gruptaki diğer sekmeleri başlıklarıyla beraber görebilirsiniz. Hangi durum için nasıl bir çözüm istediğinizi tam anlamadım.3- Bu konuda bilgim yok.
Merhabalar. 3 numaralı soruda bilgim yok demişsiniz ama, acaba sizlerin yetkisini kullanarak tasarımcılara bu isteğimizi iletebilir misiniz? Şöyleki tarayıcılarda tam ekran çok daha hoş bir görüntü çıkarıyor ancak yine de sekme çubuğu üstüne gelince görünürse bir çok tarayıcıdan daha önde olacaktır gözümde çünkü tam ekran kullanmanın verdiği özgürlük paha biçilemez. Hele ki sekme döşeme gibi bir özellik varken.
13.Numarada şunu demek istedim Şimdi sekme grubu oluşturuyoruz ya. Orada hangi sekme açıksa onun başlığı yazıyor. Diğer sekmeler de o sekmenin üzerinde beyaz çizgi olarak gözüküyor değil mi. İşte açık olan sekmenin ismi yazacağına o sekme grubuna isim versek mesela. 3 tane araba ilanı açtım diyelim. O sekmeleri gruplayınca oluşan yeni sekmeye Araba ismini vereyim. sekme kısmında hangi sayfa açıksa onun başlığı yerine o sekme grubuna verdiğimiz isim görünsün.
İki konuda daha isteğim olacak:
1. Mesela bir metin okuyorum bu metinden özet çıkaracağım ancak metnin içeriğindeki bir cümleyi seçtikten sonra başka bir seçim yaparken önceki seçim iptal olur bu hemen hemen tüm tarayıcılarda böyle. ikinci seçimi yaparken CTRL ye basılı tutunca da sonuç değişmiyor. Farklı cümleleri seçebileceğimiz bir tool getirilebilir. Ayrıca sayfa üzerinde çizimler vs yapıp siteyi p şekliyle kaydedebilsek güzel olurdu.
2.Mail adreslerinin sonu nasıl acaba @vivaldi.com şeklinde mi? ve bu mailin mobil görünümü çok amatörce gözüküyor bir microsoft hotmaile nazaran. Umarım bu konularda çalışmalar yapılır.2. @vivaldi.com ile biten posta adresleri maalesef sadece Vivaldi çalışanlarına ayrılmıi durumda. Bu durum microsoft'un @microsoft.com yada Google'ın @google.com mail adresi hizmeti vermemesi gibi. İleride belki başka uzantılar sunulabilir ama şuan için böyle bir çalışma bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Posta görünümü için https://webmail.vivaldi.net/ adresini deneyebilirsiniz.
1. Bunun için konu açtım.
13. Sekme grubunun ismini nasıl değiştirmeyi düşünüyorsunuz? Yani diyelimki sekme grubuna "Arabalar" ismini vereceksiniz. Hangi adımı yapınca "Arabalar" yazacağınız alan ortaya çıkacak. Bir de bu sekme grubundan bir sekmeyi açtığınızı düşünün. Eğer sekme grubu için bir başlık belirlersenz, o an bulunduğunuz sekmenin başlığını göremeyeceksiniz. Bu yüzden hangi sekmenin açık olduğu konusunda yanılgıya düşebililirsiniz.
3. Bu konu için @zahek daha detaylı bir açıklama yapabilir sanırım. -
"Kişiselleştirilmiş vekil sunucu yapılandırması"
[attachment=3698]OPPP.jpg[/attachment]
Özellikle lan+lan+, lan+wlan+ vb. gibi birden çok ağ - ağ adaptörü - int.çıkışı kullanan sistemlerde kişiselleştirilmiş vekil sunucu yapılandırması hayat kurtarıyor, eski operada halen yoğun olarak kullandığım çok güzel bir özellik. Diğer browserlerde ve vivaldide bu ayar bulunmuyor, onun yerine direkt ie nin ayarlarına link koyulmuş(bence kolayına kaçılmış), bu sebepten ie den ayrı ayarlama yapılamıyor.
Attachments:
-
merhaba, okadar sayfayı gezemedim haliyle kusura bakmayın ama söylenmedi ise bu özelliklerden ötürü vivaldi yerine başka tarayıcıları halen tercih ediyorum.
- Chrome Gibi Öğe Denetlemede Responsive Mobil Test Seçeneği Göremedim Normalde Sol Üstte Olurdu
- Sağ Tık Menüsünde Hala Resmi Google da Ara Yok yandexte bile var o da chrome tabanlı
- opera veya maxthon browser tarzı videoyu popup yapıp başka sekmelerde yada programlarda bile ekranın bir yerine koyup hep üstte video izleyebiliyoruz bu çok gerekli
-tablo ve geçmişi senkronize edebiliyormuyuz ben bulamadım birde
-son olarak hızlı erişimde ekran görüntüsü değilde kendim kapak resmi koyabilmeliyim bir site için böylece daha kolay bulunur
birde buraya türkçe yazdıklarımız ekibe iletiliyor mu bilmek isterim yoksa ingilizce yazayım?
şimdilik bukadar
-
Bir metini veya linki sekmelerin olduğu kısma sürüklediğimizde eğer metin ise google araması, link ise o linki yeni sekmede açması gerekiyor. Chromeda, Operada, Firefoxda var bu özellik.
-
Vivaldi ve diğer tarayıcıları taşınabilir sürümler olarak kullanıyorum. Dün akşam son hafta olduğu için lisanslı Win7 den Windows 10 a geçtim. Temiz kurulum yapacağım için portatif klasörünün yedeğini almıştım. Win 10 kurulumu bitince portatif klasörünü geri kopyaladım. Fakat yüklü olan iki ayrı Vivaldi kurulumu üzerinde kullandığım eklentilerin hiçbiri geri gelmedi. Oysaki Stylish üzerinde 10 kadar site için özelleştirilmiş temalar, adblock plus üzerinde reklamların hangi sitelerde gösterileceğini ayarladığım onlarca ayar ve dahada önemlisi adını hatırlayamadığım bir kaç eklenti daha uçup gitti. İşletim sisteminin tekrar kurulduğu durumlarda taşınabilir sürümler için eklentilerin ve ayarlarının eksiksiz geri gelmesi yada öncesinde yedeğinin alınabilmesi için araçlar eklenmesi yararlı olacaktır.
Maalesef önümüzdeki haftalarda Vivaldi yi tekrar özelleştirmek benim için bir işkenceye dönüştü.
Güncelleme: Acil olduğu için Adblock plus, stylish ve magic actions youtube eklentilerini yükledim. Şansıma eklentileri yükleyince özelleştirilmiş ayarlarım eksiksiz olarak geri geldi.
-
Ayarlarınızı da taşıdığınız için eklenti kurulumları sonrası muhtemelen geri yüklenmiştir.
-
Merhaba, tarayıcı gerçekten çok başarılı fakat bir sorun yaşıyorum. Çökmez diye reklamı yapılarak kullanmaya başladığım vivaldi www.sozcu.com.tr sitesinde sağ üst köşede çıkan bildirimlere izin ver seçeneğinde hayır deyince direk kapanıyor. bunun sebebi ve çözümü hakkında bilgisi olan var mı?
Hangi sürümde bu sorunu yaşıyorsunuz? Son haftalık derleme ile denediniz mi?
-
Adres çubuğunu kullanmıyorum. Çubuk gizlendiğinde yüklü eklenti simgeleri de görünmüyor doğal olarak. Yüklü eklenti simgeleri için farklı konumlandırma seçenekleri daha iyi olabilir;
Eklenti simgelerinin gösterileceği yer;
1- Adres satırı
2- Durum çubuğu
3- Sekme satırı -
Muhtemelen buna bir çözüm bulunacaktır.
-
bi "export bookmark" koymamışlar ya la. Operanın izinden gitmeye devam ediyor. İlla eklenti mi kullanalım yani?
-
bi "export bookmark" koymamışlar ya la. Operanın izinden gitmeye devam ediyor. İlla eklenti mi kullanalım yani?
Vivaldi Simgesi > Dosya > Yer İmlerini Dışa Aktar.
Güle güle kullanın.
-
İyi de resler, sen söyleyene kadar bilemeyecektim orada olduğunu. : Bunu neden yer imleri menüsüne koymuyorlar? İçeri aktar butonu var zor mu bir de dışarı aktar butonu koymak oraya?
-
Merhaba Vivaldi çok güzel sağlam adımlarla ilerliyor takip ediyoruz benim olmasını istedigim şeyin başında hesabımızla eşitleme var tabi o yapılıcaklar listesindedir bir digeride sağ tık diyip bağlantıyı yeni sekmede aç buna bastıgımızda direk o sekmeye yönlendiriyor arka planda aç sağ tıkladıgımızda var ama 3.sırada bunu ilk sıradaki yeni sekmede aç ile birleştirebilirmisiniz opera ve chrome bu şekilde alıştm elim oraya gidiyor tıklıyorum direk geçiyor.
-
Merhaba Vivaldi çok güzel sağlam adımlarla ilerliyor takip ediyoruz benim olmasını istedigim şeyin başında hesabımızla eşitleme var tabi o yapılıcaklar listesindedir bir digeride sağ tık diyip bağlantıyı yeni sekmede aç buna bastıgımızda direk o sekmeye yönlendiriyor arka planda aç sağ tıkladıgımızda var ama 3.sırada bunu ilk sıradaki yeni sekmede aç ile birleştirebilirmisiniz opera ve chrome bu şekilde alıştm elim oraya gidiyor tıklıyorum direk geçiyor.
Sekmeyi arkaplanda açmak için orta fare düğmesini veya ctrl + tıklama olarak kullanabilirsiniz.
-
@toprakart Ayarlarda arama bölümünde var yalnız bazı arama sağlayıcılar için çalışmıyor.
Şurada önerilen yöntem işe yarayabilir: https://forum.vivaldi.net/post/65025 -
@ShadyMM said in Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?:
Görev Yöneticisinden baktım da çok yüksek ram kulanımı var. Bu düzeltilmeli.
Bu konu karmaşık biraz. Birçok etken olabilir...
-
Yandex kullanıyordum onda mesela, sekme açıyorsun ve bir sayfaya giriyorsun sonra sayfanın aşağısına gidiyorsun sonra hiçbir şey yapmadan fare imlecini açtığın sekme barının üstüne getir ve fare ile 1 kere tıkla...göreceksin ki sayfada kaldığın yerden seni sayfanın taa en başına götürecek ve tekrar tıkladığında ise sayfada tekrar eski kaldığı yere döneceksin. Bu özellik çok kullanışlı.
Bunun için https://vivaldi.com/bugreport/?lang=tr_TR sayfasından bir bildirimde bulundunuz mu? Bir şey yazmadıysanız ben açayım.
-
@zahek Üstte attığım mesajda fotoğraf var ne kadar kullandığını gösteren.
Evet ona baktım fakat kastettiğim buna neden olan etkenler. Kullanılan eklentiler, açılan sayfalar ve sayfa içerikleri,kullanilan sürüm, işletim sistemi, vs...
Yani iyi irdelenmesi gereken bir konu bu.@greench Açmadım, siz açabilirsiniz. Hatta yandex indirip kendinizde deneyim edebilirsiniz bu durumu. Tarayıcılarda deneme yaptım tek bu şekilde olan yandex imiş onu da yeni fark ettim çünkü ben direk chrome alt yapılı tarayıcılarda bunu standart sanıyordum değilmiş.
Evet bu özellik yandex e özgü ama bir kayıt amaçsız gerekiyor buna.
@greench
Bunla ilgilenebilir misin acaba... -
@zahek said in Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?:
eden olan etkenler. Kullanılan eklentiler, açılan sayfalar ve sayfa içerikleri,kullanilan sürüm, işletim sistemi, vs...
@zahek
VB-23356 numaralı kayıt olarak açtım. Artık sıra sende -
merhaba tek tuşla gizli pencerede çerez tutmama özelliği olsa süper olur. anca cache temizliyorum sonuçları düzgün görmek için