Vivaldi Tarayıcı'da Hangi Özellikler Olmalı?
-
Merhabalar,
Bana kalırsa Safari gibi bir okuma modu muhteşem olur. Ve Online film siteleri için Sinema moduda eklenirsa tadından yenmez bu tarayıcı.
-
and the FINAL!!!
Vivaldi 1.0 (Stable) (Kararlı Sürüm) çıktı. İndirin (Download)!
-
Az önce böyle bir tarayıcının olduğunu Facebookta gördüm. Şuan vivaldi üzerinden yazıyorum. Kullanımı güzel adres barında yüklenen sitenin kbsini yazmasıda güzel. Benim için olmazsa olmaz adblock ve popup video. Maxthon kullanıcıları bilir. Bir videonun üzerinde hemen küçük bir düğme açılır ona basarak videomuzu istediğimiz yere konumlayabiliyoruz. Umarım gelişir ve ilk 4'e girebilir…
-
Sekmeleri solda yada sağda sütun olarak kullanırken altta oluşan boş alana çift tıklayınca yeni sekme açılması özelliği iyi olmuş. Opera 12 den kalma bir alışkanlıkla sık sık oraya çift tıklayıp yeni sekme açmaya çalışıyordum .
-
Evet onunla ilgili karmaşık bir durum var. Eğer üst ya da alt konumu seçerseniz bu özellik çalışmayacaktır. Ama Sistem penceresini Kullan ayarını aktifleştirirseniz çalışıyor. Sol/Sağ konumda ise sorun yok.
-
sekmede sağ tık yapınca açılan menüde, sağdaki sekmeleri kapat / soldaki sekmeleri kapat seçeneği olmalı
-
sekmede sağ tık yapınca açılan menüde, sağdaki sekmeleri kapat / soldaki sekmeleri kapat seçeneği olmalı
Olacak
-
merhabalar harika olmuş ama, diğer browserlardaki yeri imlerini içe aktarma seçeneği yok malesef veya bulamadım çok aramama rağmen. örn. chrome daki yer imlerini html olarak dışa/içe aktarabiliyoruz. çok büyük bir rahatlık. olsun istiyorum burada da. yer imlerini buraya aktarmak istiyorum. tek tek giremem onları çok fazla
-
Merhaba Dosya menüsü altında istediğini ayarları aktarma ve html olarak yer imlerini dışa aktarma var.
-
Gerçekten fazlasıyla hoşuma gitmesine rağmen bir kaç eksik olduğunu düşünüyorum. Örneğin ben chrome üzerinde gmail hesabımı girdiğim anda yer imleri, kullanıcılar ve parolalar tarayıcıma ekleniyor. Bu tarayıcı üzerindede böyle bir şey olsa harika olur çünki ev bilgisayarımla iş bilgisayarım arasında bi senkron olmasını isterim. Yapanların ellerine sağlık.
-
Bahsettiğiniz özellik eşleştirme ve bu da planlar arasında.
-
Basit ancak sinir bozucu 3 durum var.
-
Bilgisayarımda 5 tane tarayıcı var. Sadece Vivaldi'de son zamanlarda twitter'a girdiğimde masaüstü pc'de mobil site açılıyor. Geçmişi temizleyince düzeliyor ama 3-4 defa oldu.
-
En büyük derdin bu olsun diyeceksiniz belki. Ben sayfaları yukarı aşağı kaydırma işlemini her zaman mouse tekerleğinin ortasına basılı tutup, mouse'u yukarı aşağı hareket ettirerek yaparım. Sürekli de basılı tutarken sayfayı yukarı kaydırıp, parmağımı tekerlekten çekince imleç sekmelerden birine geliyor ve sekme kapanıyor. Evet bu tarayıcı ile ilgili en büyük şikayetim bu Diğer tarayıcılarda Chrome, Opera, Firefox vs. bu durum olmuyordu. Yani şu mouse tekerleği sadece sekme üstünde basılı tutup, orada çekince kapanmalı. Dışarıda bir noktada tekerleğe basıp, imleç sekmedeyken değil. Çok basit gibi görünüyor ama kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen bir durum.
-
Yeni sekme açma için sekmelerin yanında bulunan artı butonu sadece tam üstündeyken çalışıyor. imlet o karenin üstünde, ekranın en üstündeken tıklayınca buton tıklanıyormuş gibi oluyor ancak sekme açılmıyor. Benzer durumda, o artılı karenin biraz altında tıklayınca açılıyor ama. Kesinlikle imleç tam tepedeyken, karenin üstünde olduğunda da sekme açılmalı.
-
-
Merhaba, tarayıcı gerçekten çok başarılı fakat bir sorun yaşıyorum. Çökmez diye reklamı yapılarak kullanmaya başladığım vivaldi www.sozcu.com.tr sitesinde sağ üst köşede çıkan bildirimlere izin ver seçeneğinde hayır deyince direk kapanıyor. bunun sebebi ve çözümü hakkında bilgisi olan var mı?
Attachments:
-
Kullanılabilir olduğunda donanım ivmesini kullan seçeneği chrome da var. ve youtube gibi sitelerde bu pasif edildiğinde ekranın kararması gibi sorunlar ortadan kalkıyor. Vivaldi de bu özelliği çok aradım ama bulamadım eklenemez mi?
Attachments:
-
vivaldi://about/ sayfasının bir ekran görüntüsünü çekip gönderebilir misiniz?
-
Merhabalar yazıldı mı bilmiyorum aklımdaki birkaç şeyi yazacağım.
1- Yeni gizli pencere açıldığında adres satırı renginin siyah olarak sabit kalması can sıkıyor bu değiştirilebilmeli veya normal sekmedekinden çok az daha gri olabilmeli
2- Vivaldi ilk açıldığında panel kısmı için bazı uygulamaların mobil versiyonları veya eklentileri getirilmeli. örneğin panelden telefondaki gibi spotify ekranı olabilir. whatsapp web mesela giriyorum ama telefondaki gibi açılmıyor bu ayarlanabilir. evernote eklenmesini de isterim. veyahut not tutma bölümünde excelin basitleştirilmiş bir versiyonu olabilirdi en azından.
3- Vivaldi'de tam ekran moduna geçildiğinde üst durum çubuğu ve yan panel yok oluyor sonradan üzerine gelince yandan ve üstten bu panellerin otomatik gözükmesi güzel olurdu. bunun en azından ayarlanabilme opsiyonu olması
4- Kullanıcıya özel mouse hareketleri tanımlanabilmeli, mesela ben sağ tuşa basıp G harfi çizince google açılması gibi veyahut sadece sağ klik ile yapılmasın benim mouseumda 4 ve 5. tuşlar yer alıyor bu tuşlara görev verebileyim. bu tuşlara basarak çizebileyim mesela. bir de mouse hareketlerinin en azından yarı şeffaf bir iz ile görünmesi iyi olurdu. bu şekilde hem ne çizdiğimizi rahatça görürdük. hem daha havalı durur.
5- Kişiye özel renklendirme ve desen seçenekleri olmalı Örneğin; Panel, durum çubuğu ve adres satırı kendi istediğimiz renge ayarlamalıyız veya oraya kendi tasarladığım bir resmi arkaplan olarak koyabilmeliyim
6- Yer imlerinin logolarının özelleştirilememesi. bazı web sitelerinin logoları çıkmıyor onun yerine sayfadan SS alıp onu gösteriyor başlangıç sayfasında ama bunun yerine ben oraya o sitenin logosunu veya kendi istediğim bir resmi koyabilmeliyim. Hatta web sitesi simgeleri için ikon paketleri olmalı vivaldi de telefondaki tema özelleştirme seçenekleri gibi.
7.Bunu muhtemelen yaparsınız zaten ama yine de yazayım. @vivaldi şeklinde olan e-mail hesapları açıp diğer bir bilgisayardaki vivaldi hesabımda da oturum açınca senkronize etmeli hemen her şeyi. Vivaldi mail servisi açarsa eğer bu mail servisinin arayüzünün çok sade ve tarayıcıyla mailin her an çok uyumlu olması çok önemli olacaktır.
8.Vivaldinin telefon sürümü gelmeli hem orada mouse hareketleri yerine el hareketleri gelir kendi hareketlerimizi de tanımlarsak çok daha iyi olur. ayrıca vivaldi mobil sürümü ile masaüstü sürümü arasında senkronizasyon sağlanarak masaüstünde vivaldi açtığımızda telefondaki vivaldiyi de soldaki panele ekleyebileceğimiz bir kısayol ile yönetebilmeliyiz, telefondan bilgisayara link aktarımı konusunda muhteşem kolaylık sağlar bu. ayrıca bilgisayar başındayken bilgisayardan, telefonu maksimum şekilde kontrol sağlar bu.
9 - Panel ve durum çubuğunun şeffaflık ayar eksikliği. windowstaki gibi aero efekti verilebilmeliydi.
10 - Vivaldi soldaki panel gibi sağa da panel eklenerek öneriler ve güncel günlük bilgiler kısmı oluşturulmalı oradan bize yeni müzikler, yeni yemekler mekanlar tatil yerleri önerip o günün hava durumu ve önemli haberleri hakkında bilgiler verebilir.
11 - Vivaldiye mutlaka ama mutlaka ekranı başka bir arkadaş ile paylaşma özelliği gelmeli. Teamviewer programı gibi. arkadaşım kendi vivaldisinden bağlanarak benim vivaldim üzerinden yaptığım işlemleri görebilmeli.
12 - Vivaldiye temalar bölümü eklenmeli. bu biraz diğer maddelerle alakalı olabilir ancak yine de yeterince özelleştirilebilir olabilmesi lazım.
13 - Vivaldide sekme grupları oluşturduğumuz zaman sekme gruplarına isim verebilmeliyiz en azından. çünkü hangi sekmelerin hangi konuda olduğu rahatça anlaşılmıyor sekme üzerinde yazan isimden. -
1-Bu konuda genel bir çalışma yapılıyor.
2-Bu sitelerin mobile tarayıcı desteği olması gerekmekte. Messenger.com ve telegram'ın bu şekilde bir desteği mevcut.
Panele sağ tıklayıp "Mobil Sürümü Göster" veya "Masaüstü Sürümü Göster" seçeneklerini işaretleyebilirsiniz. Bu belki sorununuzu çözebilir.4- Bu özellik haftalık derleme sürümlerine geldi. Mayıs 2016 sonunda çıkacak Vivaldi 1.2 sürümü ile herkese ulaşacak.
5-1 numaralı maddede verdiğim çalışma bunu kapsıyor.
6-Bu konuda bir çalışma yok. Ama konuyu gündeme taşıdık.
7-E-posta hizmeti var. E-posta istemcisi ve senkronizasyon özelliği ise bu yıl sona ermeden gelmiş olacak.
8-Mobil bir sürüm gelecek ancak bu konuda herşey belirsiz. Bekleyip görmek gerekli.
9-Bu konuda bir çalışma olacağını düşünmüyorum. Aero Microsoft tarafıdan yeni sistemlerde desteklenmiyor.
10-Beğendiniz siteleri bu bölüme siz ekleyebilirsiniz.
11-Bu bir web tarayıcının yapması gereken bir iş değil.
12- 1. madde bunu kapsıyor.
13-Grubun üzerine geldiğinizde gruptaki diğer sekmeleri başlıklarıyla beraber görebilirsiniz. Hangi durum için nasıl bir çözüm istediğinizi tam anlamadım.3- Bu konuda bilgim yok.
-
2-Bu sitelerin mobile tarayıcı desteği olması gerekmekte. Messenger.com ve telegram'ın bu şekilde bir desteği mevcut.
Panele sağ tıklayıp "Mobil Sürümü Göster" veya "Masaüstü Sürümü Göster" seçeneklerini işaretleyebilirsiniz. Bu belki sorununuzu çözebilir.4- Bu özellik haftalık derleme sürümlerine geldi. Mayıs 2016 sonunda çıkacak Vivaldi 1.2 sürümü ile herkese ulaşacak.
7-E-posta hizmeti var. E-posta istemcisi ve senkronizasyon özelliği ise bu yıl sona ermeden gelmiş olacak.
8-Mobil bir sürüm gelecek ancak bu konuda herşey belirsiz. Bekleyip görmek gerekli.
9-Bu konuda bir çalışma olacağını düşünmüyorum. Aero Microsoft tarafıdan yeni sistemlerde desteklenmiyor.
13-Grubun üzerine geldiğinizde gruptaki diğer sekmeleri başlıklarıyla beraber görebilirsiniz. Hangi durum için nasıl bir çözüm istediğinizi tam anlamadım.3- Bu konuda bilgim yok.
Merhabalar. 3 numaralı soruda bilgim yok demişsiniz ama, acaba sizlerin yetkisini kullanarak tasarımcılara bu isteğimizi iletebilir misiniz? Şöyleki tarayıcılarda tam ekran çok daha hoş bir görüntü çıkarıyor ancak yine de sekme çubuğu üstüne gelince görünürse bir çok tarayıcıdan daha önde olacaktır gözümde çünkü tam ekran kullanmanın verdiği özgürlük paha biçilemez. Hele ki sekme döşeme gibi bir özellik varken.
13.Numarada şunu demek istedim Şimdi sekme grubu oluşturuyoruz ya. Orada hangi sekme açıksa onun başlığı yazıyor. Diğer sekmeler de o sekmenin üzerinde beyaz çizgi olarak gözüküyor değil mi. İşte açık olan sekmenin ismi yazacağına o sekme grubuna isim versek mesela. 3 tane araba ilanı açtım diyelim. O sekmeleri gruplayınca oluşan yeni sekmeye Araba ismini vereyim. sekme kısmında hangi sayfa açıksa onun başlığı yerine o sekme grubuna verdiğimiz isim görünsün.
İki konuda daha isteğim olacak:
1. Mesela bir metin okuyorum bu metinden özet çıkaracağım ancak metnin içeriğindeki bir cümleyi seçtikten sonra başka bir seçim yaparken önceki seçim iptal olur bu hemen hemen tüm tarayıcılarda böyle. ikinci seçimi yaparken CTRL ye basılı tutunca da sonuç değişmiyor. Farklı cümleleri seçebileceğimiz bir tool getirilebilir. Ayrıca sayfa üzerinde çizimler vs yapıp siteyi p şekliyle kaydedebilsek güzel olurdu.
2.Mail adreslerinin sonu nasıl acaba @vivaldi.com şeklinde mi? ve bu mailin mobil görünümü çok amatörce gözüküyor bir microsoft hotmaile nazaran. Umarım bu konularda çalışmalar yapılır. -
Merhabalar. 3 numaralı soruda bilgim yok demişsiniz ama, acaba sizlerin yetkisini kullanarak tasarımcılara bu isteğimizi iletebilir misiniz? Şöyleki tarayıcılarda tam ekran çok daha hoş bir görüntü çıkarıyor ancak yine de sekme çubuğu üstüne gelince görünürse bir çok tarayıcıdan daha önde olacaktır gözümde çünkü tam ekran kullanmanın verdiği özgürlük paha biçilemez. Hele ki sekme döşeme gibi bir özellik varken.
13.Numarada şunu demek istedim Şimdi sekme grubu oluşturuyoruz ya. Orada hangi sekme açıksa onun başlığı yazıyor. Diğer sekmeler de o sekmenin üzerinde beyaz çizgi olarak gözüküyor değil mi. İşte açık olan sekmenin ismi yazacağına o sekme grubuna isim versek mesela. 3 tane araba ilanı açtım diyelim. O sekmeleri gruplayınca oluşan yeni sekmeye Araba ismini vereyim. sekme kısmında hangi sayfa açıksa onun başlığı yerine o sekme grubuna verdiğimiz isim görünsün.
İki konuda daha isteğim olacak:
1. Mesela bir metin okuyorum bu metinden özet çıkaracağım ancak metnin içeriğindeki bir cümleyi seçtikten sonra başka bir seçim yaparken önceki seçim iptal olur bu hemen hemen tüm tarayıcılarda böyle. ikinci seçimi yaparken CTRL ye basılı tutunca da sonuç değişmiyor. Farklı cümleleri seçebileceğimiz bir tool getirilebilir. Ayrıca sayfa üzerinde çizimler vs yapıp siteyi p şekliyle kaydedebilsek güzel olurdu.
2.Mail adreslerinin sonu nasıl acaba @vivaldi.com şeklinde mi? ve bu mailin mobil görünümü çok amatörce gözüküyor bir microsoft hotmaile nazaran. Umarım bu konularda çalışmalar yapılır.2. @vivaldi.com ile biten posta adresleri maalesef sadece Vivaldi çalışanlarına ayrılmıi durumda. Bu durum microsoft'un @microsoft.com yada Google'ın @google.com mail adresi hizmeti vermemesi gibi. İleride belki başka uzantılar sunulabilir ama şuan için böyle bir çalışma bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Posta görünümü için https://webmail.vivaldi.net/ adresini deneyebilirsiniz.
1. Bunun için konu açtım.
13. Sekme grubunun ismini nasıl değiştirmeyi düşünüyorsunuz? Yani diyelimki sekme grubuna "Arabalar" ismini vereceksiniz. Hangi adımı yapınca "Arabalar" yazacağınız alan ortaya çıkacak. Bir de bu sekme grubundan bir sekmeyi açtığınızı düşünün. Eğer sekme grubu için bir başlık belirlersenz, o an bulunduğunuz sekmenin başlığını göremeyeceksiniz. Bu yüzden hangi sekmenin açık olduğu konusunda yanılgıya düşebililirsiniz.
3. Bu konu için @zahek daha detaylı bir açıklama yapabilir sanırım. -
"Kişiselleştirilmiş vekil sunucu yapılandırması"
[attachment=3698]OPPP.jpg[/attachment]
Özellikle lan+lan+, lan+wlan+ vb. gibi birden çok ağ - ağ adaptörü - int.çıkışı kullanan sistemlerde kişiselleştirilmiş vekil sunucu yapılandırması hayat kurtarıyor, eski operada halen yoğun olarak kullandığım çok güzel bir özellik. Diğer browserlerde ve vivaldide bu ayar bulunmuyor, onun yerine direkt ie nin ayarlarına link koyulmuş(bence kolayına kaçılmış), bu sebepten ie den ayrı ayarlama yapılamıyor.
Attachments: